Home » Invatamant » Jale la gradațiile de merit

Jale la gradațiile de merit

Deși majoritatea solicitanților au obținut punctaje mari din partea comisiei de evaluare, doar 45 dintre ei vor beneficia de gradație de merit în următorii cinci ani.

Marți, 20 mai, comisia pentru acordarea gradațiilor de merit a difuzat lista punctajelor acordate în urma evaluării dosarelor depuse de cadrele didactice. Majoritatea candidaților care aspiră la sporul de 25% din salariul de bază acordat pentru următorii cinci ani au obținut punctaje mari, însă dintre cei 110 doritori aflați în luptă, doar 45 vor fi beneficiarii gradațiilor.

„Lista, afișată atât pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, cât și la avizier, cuprinde doar punctajele acordate și nu reprezintă lista cadrelor care vor beneficia de gradație. Pentru că din rândul celor care au beneficiat de gradații în 2010 nu iese nimeni din plată, aceea fiind prima generație care a obținut gradația pe cinci ani, acum avem foarte puțini beneficiari. Nu se știe cu exactitate încă, dar cred că, în acest an, la nivelul județului, se vor acorda 45 de gradații. Dintre acestea, 21 s-au păstrat de anul trecut și alte 24 sunt de la cadrele didactice care s-au pensionat sau care au decedat”, ne-a declarat profesorul Doru Balan, inspector școlar general adjunct.

Potrivit acestuia, în zilele următoare se va stabili numărul total al gradațiilor, precum și repartizarea pe fiecare disciplină. Deocamdată însă, cei nemulțumiți de punctaje au putut depune contestații pe 20 și 21 mai, urmând ca acestea să fie soluționate până pe 26 mai. Lista finală cu beneficiarii bonusului financiar va fi afișată pe 28 mai.

De menționat că, în 2013, la nivelul județului, au fost acordate 221 de gradații de merit.

Deși majoritatea solicitanților au obținut punctaje mari din partea comisiei de evaluare, doar 45 dintre ei vor beneficia de gradație de merit în următorii cinci ani. Marți, 20 mai, comisia pentru acordarea gradațiilor de merit a difuzat lista punctajelor acordate în urma evaluării dosarelor depuse de cadrele didactice. Majoritatea candidaților care aspiră la sporul de 25% din salariul de bază acordat pentru următorii cinci ani au obținut punctaje mari, însă dintre cei 110 doritori aflați în luptă, doar 45 vor fi beneficiarii gradațiilor. „Lista, afișată atât pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, cât și la avizier, cuprinde doar punctajele acordate și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: