Home » Sanatate » Oameni cu suflet: Fetița subnutrită va fi înfiată

Oameni cu suflet: Fetița subnutrită va fi înfiată

„Asistentele noastre i-au cumpărat aparat premergător și ea a început încet-încet să circule, iar acum merge singură. Am toate motivele, din experiența pe care o am, să cred că va avea o evoluție bună”, a declarat prof.dr. Marin Burlea, șeful Clinii de Gastroenterologie Iași.

Fetița din Solești înfometată de părinți și ajunsă în stare gravă la spital a devenit copilul de suflet al asistentelor și medicilor. Copila își revine miraculos, merge singură și mănâncă foarte bine.

O nouă familie o așteaptă pe Florentina atunci când va ieși din spital. O asistentă de la Spitalul de Copii abia asteaptă să o înfieze.

Florentina nu mai este deloc fetița slabă, palidă și fără vlagă de acum două luni. Când a fost adusă la Spitalul de Pediatrie Iași, ea cântărea doar cinci kilograme, la vârsta de aproape cinci ani. Acasă, copila era hrănită doar cu pufuleți și ceai. Acum mănâncă foarte bine, merge singură și râde. Fetița s-a lipit repede de sufletele celor care o îngrijesc.

O cunosc până și părinții care vin la spital cu copiii lor. Micuța este răsfățată cu tot felul de jucării și cadouri. Dovadă că este un copil tare iubit acum, una dintre asistente și chiar șeful clinicii se gândesc să o înfieze.

„E deșteaptă, știe totul, înțelege totul, ascultă. Se face și iubită, zâmbește la toată lumea, e și jucăușă, nu e un copil mofturos”, spune una dintre asistentele care se ocupă de ea.

„Asistentele noastre i-au cumpărat aparat premergător și ea a început încet-încet să circule, iar acum merge singură. Am toate motivele, din experiența pe care o am, să cred că va avea o evoluție bună”, a declarat prof.dr. Marin Burlea, șeful Clinii de Gastroenterologie Iași.

Florentina provine dintr-o familie foarte săracă din comuna Solești și are cinci frați. În urma unei anchete sociale, s-a constatat că minorii erau neglijați de părinți și astfel au ajuns în grija statului. Cazul cutremurător a intrat în atenția Inspectoratului de Poliție al Județului și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui la începutul acestui an, când micuța a ajuns în comă la spital, având aspectul unui bebeluș de trei luni. Medicii susțineau atunci că nu înțeleg cum a supraviețuit organismul micuței născute prematur. Asistentul social de la Primăria Solești, care la vremea respectivă a declarat că se ocupă de familia fetei din 2008 și tot de atunci face vizite la domiciliul acesteia de două ori pe an, nu a fost sancționat în niciun fel până acum și profesează în continuare.

"Asistentele noastre i-au cumpărat aparat premergător și ea a început încet-încet să circule, iar acum merge singură. Am toate motivele, din experiența pe care o am, să cred că va avea o evoluție bună", a declarat prof.dr. Marin Burlea, șeful Clinii de Gastroenterologie Iași. Fetița din Solești înfometată de părinți și ajunsă în stare gravă la spital a devenit copilul de suflet al asistentelor și medicilor. Copila își revine miraculos, merge singură și mănâncă foarte bine. O nouă familie o așteaptă pe Florentina atunci când va ieși din spital. O asistentă de la Spitalul de Copii abia asteaptă să o…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile