Home » Sanatate » Consilier ministerial, în vizită pe lângă spital: Vorbirea despre discuții
Gabriel Oprişan

Consilier ministerial, în vizită pe lângă spital: Vorbirea despre discuții

Gabriel Oprișan, consilier al ministrului sănătății, s-a aflat ieri la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Timp de aproape două ore, a stat la taclale cu conducerea unității și cu președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu. Deși șefii spitalului vasluian au trimis memorii peste memorii la Ministerul Sănătății și chiar s-au deplasat în repetate rânduri la București pentru a le prezenta mai-marilor sănătății dezastrul din sistem, răspunsul dat de cei de la centru a fost… o vizită. Gabriel Oprișan a reușit să vadă pe dinăuntru doar biroul managerului.

De ani de zile se știe că în spitale banii nu ajung pentru medicamente, materiale sanitare, utilități, salarii etc, iar medicii și asistentele pleacă pe capete în străinătate. Surprinzător, un consilier al ministrului sănătății, Gabriel Oprișan pe numele său, a efectuat, ieri, o vizită la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru a afla… problemele cu care se confruntă unitatea. Managerul ce era să-i prezinte oficialului decât tot problemele legate de lipsa banilor și de deficitul de personal.

„Finanțarea pe care o primim acum de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) este la un nivel care nu ne permite desfășurarea activității în cele mai bune condiții. La ora actuală, bugetul spitalului merge în proporție de 85% pe cheltuielile de personal, rămânând bani puțini pentru medicamente, materiale sanitare, utilități. Problemele pe care le-am discutat, cele mai multe legate de finanțarea insuficientă, au fost preluate de domnul consilier și sper să fie luate în considerare, astfel încât noul contract pe care îl vom încheia cu CJAS să aibă o finanțare mai bună”, a declarat managerul spitalului, Ana Rinder.

Aceasta a menționat că, în ceea ce privește finanțarea directă de la Ministerul Sănătății, există promisiuni pentru aparatură medicală și pentru unele mici investiții.

„Întâlnirea de astăzi este o consecință a discuției domnului ministru Nicolae Bănicioiu cu sindicatele din sistemul sanitar, în care au fost ridicate unele probleme cu privire la activitatea spitalelor din Vaslui și Bârlad. Voi prezenta problemele semnalate de conducerea spitalului și vom căuta să le rezolvăm. Finanțările din sistemul sanitar din România țin în mică măsură de Ministerul Sănătății, dar vom căuta ca, în limita atribuțiilor pe care le avem, să fim alături de spitalul vasluian”, a declarat Gabriel Oprișan.

La întâlnire a fost prezent și președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, care a subliniat importanța proiectului de modernizare aflat în derulare la spital: „Sperăm ca, în urma negocierii viitoare cu CJAS, să ni se ofere un sprijin substanțial în asigurarea fondurilor. Pe de altă parte, ne-am angajat să facem toate eforturile la nivelul CJ pentru a sprijini modernizarea integrală a spitalului”.

La finalul întrevederii, consilierul a dat asigurări că toate nemulțumirile și doleanțele celor de la Vaslui vor fi transmise ministrului sănătății. Oare nu le știe deja?

Gabriel Oprișan, consilier al ministrului sănătății, s-a aflat ieri la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Timp de aproape două ore, a stat la taclale cu conducerea unității și cu președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu. Deși șefii spitalului vasluian au trimis memorii peste memorii la Ministerul Sănătății și chiar s-au deplasat în repetate rânduri la București pentru a le prezenta mai-marilor sănătății dezastrul din sistem, răspunsul dat de cei de la centru a fost... o vizită. Gabriel Oprișan a reușit să vadă pe dinăuntru doar biroul managerului. De ani de zile se știe că în spitale banii nu ajung pentru medicamente,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Teatru , teatru gratuit ….