Home » Invatamant » Fotoreportaj: Ziua Absolventului

Fotoreportaj: Ziua Absolventului

Cei 1.187 de absolvenți de liceu din municipiul Vaslui s-au văzut pentru ultima oară într-un cadru oficial, în cadrul evenimentului “Ziua Absolventului”, organizat de primărie în centrul civic. Cei mai frumoși patru ani de școală au fost parcurși în mai bine de o oră, prin poveștile spuse, dar și prin prezentarea mediilor oglindite în cataloage. O nouă generație de liceeni își ia, astfel, zborul către un viitor pe care și-l dorește cât mai bun.

Ieri, centrul municipiului reședință a vibrat de încărcătură emoțională, grație evenimenului “Ziua Absolventului”, organizat de Primăria Vaslui. Cei 1.187 de absolvenți de liceu au avut parte de o zi specială, însuși primarul Vasile Pavăl dorind să-i cinstească așa cum se cuvine, ca adevărate valori ale urbei.

“Trăiesc o mare bucurie și satisfacție astăzi, aflându-mă în fața unei noi generații de absolvenți. Vă întâlnesc în centru, emblemă a orașului nostru, în virtutea unei tradiții, intrată de mult în viața vasluienilor – «Ziua Absolventului». Sunt astăzi în fața Domnitorului mulți elevi, părinți, profesori, dar fără îndoială, vedetele sunteți voi, dragi absolvenți. Este un eveniment important pentru fiecare dintre voi și o etapă de neocolit în drumul vostru către viață, bacalaureatul. Această încercare trebuie să se transforme într-o reușită individuală. Vreau să le mulțumesc părinților voștri pentru sacrificiile făcute pentru ca voi să le depășiți așteptările și să deveniți mai ceva ca ei. Vreau să le mulțumesc truditorilor de la catedră, cu recunoștință și aleasă considerație, pentru tot ce au făcut pentru voi. Este o zi mare, în care comunitatea vrea să vă mulțumească. Succes pe mai departe!”, a fost mesajul primarului Vasile Pavăl către absolvenți.

Îmbrăcați în robe, elevii celor șase licee vasluiene au oferit un peisaj mirific în centrul orașului, unde părinții, bunicii și prietenii au fost martori la o simfonie a culorilor, dar și a gândurilor duse la superlativ. Rând pe rând, în fața statuii lui Ștefan cel Mare, și-au făcut apariția șefii de promoții, care au predat ștafeta celor de la clasa a XI-a, cerându-le să ducă mai departe renumele școlii vasluiene.

“Mă simt onorat că mă aflu aici ca șef de promoție. Vreau să le mulțumesc celor care mi-au fost sprijin în acest an. Doresc să le mulțumesc profesorilor, care timp de patru ani mi-au oferit o educație solidă. Vreau să-i mulțumesc, în mod special, domnului diriginte Pracsiu Dan pentru aportul avut în acești ani, concretizat în premiile obținute la concursurile de matematică și informatică. Vreau să le mulțumesc și colegilor, cu care am petrecut împreună patru ani, de care îmi voi aminti cu drag de fiecare dată”, a spus Ciprian Olariu, șeful de promoție de la “Ștefan Procopiu”, care a terminat liceul cu media generală 9.98, cea mai mare dintre toți absolvenții de liceu.

“Oricare dintre voi ar fi putut fi aici, în locul meu, fiindcă toți sunteți buni. Am ajuns la concluzia că atitudinea mea a făcut diferența. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au călăuzit pașii în acești patru ani”, a completat Ecaterina Ionela Maftei, șefa de promoție de la “Emil Racoviță”, care a terminat liceul cu media generală 9,96.

Directorii liceelor le-au ținut ultimele lecții de viață, îndemnându-i pe absolvenți să fie încrezători în forțele proprii și să aleagă drumul care li se potrivește.

“Suntem fericiți că v-am cunoscut, că ne-ați fost elevi, că am parcurs un timp împreună, că v-am îndrumat și v-am format. Aveți o misiune nobilă. Atunci când veți atinge apogeul în profesie, să nu uitați să spuneți, ori de câte ori aveți ocazia, că sunteți absolvenți ai liceelor din Vaslui”, a declarat Daniela Popescu, directoarea Colegiului Economic “Anghel Rugină”.

Alături de liceeni s-a aflat și corala “Fantasia”, care a intonat, în deschiderea evenimentului, imnul de stat al României, urmat de binecunoscuta piesă “Gaudeamus”. Despărțirea elevilor de școală s-a făcut pe ritmurile nostalgice ale melodiei “Ani de liceu”, în interpretarea Robertei Bălăuță.

Cei 1.187 de absolvenți de liceu din municipiul Vaslui s-au văzut pentru ultima oară într-un cadru oficial, în cadrul evenimentului “Ziua Absolventului”, organizat de primărie în centrul civic. Cei mai frumoși patru ani de școală au fost parcurși în mai bine de o oră, prin poveștile spuse, dar și prin prezentarea mediilor oglindite în cataloage. O nouă generație de liceeni își ia, astfel, zborul către un viitor pe care și-l dorește cât mai bun. Ieri, centrul municipiului reședință a vibrat de încărcătură emoțională, grație evenimenului “Ziua Absolventului”, organizat de Primăria Vaslui. Cei 1.187 de absolvenți de liceu au avut parte…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: