Home » Sanatate » Singura salvare, rectificarea bugetară!
Vasile Mihalachi

Singura salvare, rectificarea bugetară!

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui a analizat în amănunt problemele acute ale însoțitorilor persoanelor cu handicap și a ajuns la o concluzie: doar o rectificare bugetară mai poate salva situația. Sunt câteva luni de când cei în cauză au fost trimiși în șomaj deoarece autoritățile locale nu mai au bani să îi plătească.

Oamenii au ajuns în pragul disperării, neavând nicio sursă de venit în afară de ajutorul de la stat. Problema este că pentru unii dintre ei și perioada de plată a indemnizației de șomaj s-a încheiat.

Până nu demult, însoțitorii persoanelor cu handicap erau angajați ai primăriilor și câștigau lunar câte 750 de lei. Au fost lăsați însă pe drumuri pentru că nu au mai fost bani la buget.

Vasile Mihalachi, vicepreședinte al CJ, consideră că singura speranță pentru rezolvarea acestei situații este o rectificare bugetară: „Sunt unele primării unde s-au mai găsit câteva resurse pentru plata acestor oameni. Sunt alte primării care nu au mai putut face nimic și i-au trimis în șomaj. Alți primari stau în așteptarea unei rectificări bugetare. Există o astfel de șansă și dacă eu cred în ea, pot crede și ei”.

În județul Vaslui sunt peste 4.000 de persoane angajate ca însoțitori. 800 și-au pierdut deja locul de muncă, fiind trimiși în șomaj.

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui a analizat în amănunt problemele acute ale însoțitorilor persoanelor cu handicap și a ajuns la o concluzie: doar o rectificare bugetară mai poate salva situația. Sunt câteva luni de când cei în cauză au fost trimiși în șomaj deoarece autoritățile locale nu mai au bani să îi plătească. Oamenii au ajuns în pragul disperării, neavând nicio sursă de venit în afară de ajutorul de la stat. Problema este că pentru unii dintre ei și perioada de plată a indemnizației de șomaj s-a încheiat. Până nu demult, însoțitorii persoanelor cu handicap erau angajați ai primăriilor și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: