Home » Sanatate » Criză de medici în cabinetele școlare

Criză de medici în cabinetele școlare

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în cele 44 de cabinete școlare din județ lucrează doar opt medici, dintre care trei generaliști, doi de familie și trei dentiști.

„Facultățile nu mai pregătesc specialiști în medicina școlară, în acest domeniu putând activa medicii generaliști sau medicii de familie. Salariul pentru un medic dintr-un cabinet școlar nu este deloc motivant. De când mă aflu la conducerea DSP, nu am întâlnit niciun medic care să-și manifeste dorința de a lucra într-un cabinet școlar”, se arată într-un raport al DSP Vaslui.

La nivelul județului, funcționează 44 de cabinete medicale școlare, dintre care patru sunt cabinete stomatologice. Din anul 2009, autoritățile publice locale au preluat prin transfer de la Ministerul Sănătății asistența medicală desfășurată în cabinetele din unitățile de învățământ.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în cele 44 de cabinete școlare din județ lucrează doar opt medici, dintre care trei generaliști, doi de familie și trei dentiști. „Facultățile nu mai pregătesc specialiști în medicina școlară, în acest domeniu putând activa medicii generaliști sau medicii de familie. Salariul pentru un medic dintr-un cabinet școlar nu este deloc motivant. De când mă aflu la conducerea DSP, nu am întâlnit niciun medic care să-și manifeste dorința de a lucra într-un cabinet școlar”, se arată într-un raport al DSP Vaslui. La nivelul județului, funcționează 44 de cabinete medicale școlare,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile