Home » Social » Eveniment de excepție în Copoul vasluian: Regal al Filarmonicii din Iași

Eveniment de excepție în Copoul vasluian: Regal al Filarmonicii din Iași

Mii de vasluieni au asistat la concertul simfonic susținut de Filarmonica de stat “Moldova” Iași, eveniment devenit deja o tradiție. Cu acest prilej, șapte dintre olimpicii vasluieni au fost recompensați financiar de Clubul «Rotary».

Soarele torid de peste zi nu i-a împiedicat pe vasluieni să “invadeze” Copoul, care “zumzăia” de freamătul acestora, dornici să bucure de muzica lui Verdi, Mozart și Wagner, mai actuali ca niciodată grație virtuozității muzicale a Filarmonicii din Iași, care de mai bine de im deceniu, menține tradiția ca, o dată pe an, în luna florilor, să susțină un concert la Vaslui.

“Mă bucur să revăd acest minunat parc, care mă încântă cu priveliștea sa de fiecare dată. Aici găsesc o atmosferă deosebită, pe care mi-o doresc la fiecare concert. Cred că o dată pe an nu este un efort mare să venim să vă bucurăm pe dumneavoastră”, a declarat Bujor Prelipcean, directorul Filarmonicii din Iași.

Și de această dată, evenimentul organizat de “Rotary Club” Vaslui a atras sute de fani ai muzicii simfonice, care au aplaudat îndelung concertul susținut de orchestra simfonică și corul “Gavriil Musicescu” al filarmonicii ieșene, care au oferit un spectacol de gală. Vasluienii au avut parte de o incursiune muzicală prin operele “Nabucco” și “La Traviata” ale lui Verdi, urmate de “Lacrimosa” lui Mozart, pentru a auzi “Voci de Primăvară” pe ritm de vals, grație lui J. Strauss, concertul încheindu-se cu un “Vals al Florilor”, de Ceaikvski.

“A fost un spectacol de excepție, în care am admirat și ascultat Filarmonica din Iași. Timp de două ore, ne-a răscolit sufletul, oferindu-ne o adevărată desfătare muzicală”, a menționat primarul Vasile Pavăl.

Manifestarea a vizat și premierea celor mai buni șapte elevi vasluieni, criteriul de selecție reprezentându-l rezultatele obținute la olimpiadele naționale defășurate la materii dificile. Au fost oferite premii în valoare totală de 3.700 de lei.

Mii de vasluieni au asistat la concertul simfonic susținut de Filarmonica de stat “Moldova” Iași, eveniment devenit deja o tradiție. Cu acest prilej, șapte dintre olimpicii vasluieni au fost recompensați financiar de Clubul «Rotary». Soarele torid de peste zi nu i-a împiedicat pe vasluieni să “invadeze” Copoul, care “zumzăia” de freamătul acestora, dornici să bucure de muzica lui Verdi, Mozart și Wagner, mai actuali ca niciodată grație virtuozității muzicale a Filarmonicii din Iași, care de mai bine de im deceniu, menține tradiția ca, o dată pe an, în luna florilor, să susțină un concert la Vaslui. “Mă bucur să revăd…

Review Overview

User Rating: 3.45 ( 1 votes)

About Mihai Vasile