Home » Social » Albinele atacă din nou: În șoc anafilactic

Albinele atacă din nou: În șoc anafilactic

Două persoane din zona Bârladului au ajuns la spital în șoc anafilactic după ce au fost înțepate de albine. Alte trei au căzut victime căpușelor.

Și în acest week-end, medicii din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad s-au confruntat cu cazuri de înțepături de albine și mușcături de căpușe.

De teamă să nu se aleagă cu boala Lyme, persoanele care au avut ghinionul să fie mușcate de căpușe s-au prezentat cât mai repede la Compartimentul de Primire Urgențe, unde li s-au extras insectele rămase înfipte sub piele. Din fericire, nu au fost cazuri serioase, care să necesite internare.

În schimb, în cazul a două dintre cele cinci victime ale albinelor, a fost nevoie de mai multă atenție din partea personalului medical întrucât erau alergice la veninul de albine și intraseră în șoc anafilactic. Este vorba despre un bărbat de 48 de ani, din Docăneasa, comuna Vinderei, și un bărbat de 58 de ani, din Bârlad, aduși cu ambulanța duminică seară.

„În acest week-end, am înregistrat opt cazuri de persoane înțepate de albine și de căpușe. Dacă pacienții mușcați de căpușe nu au pus niciun fel de probleme, nu la fel au stat lucrurile în cazul a două persoane înțepate de albine, alergice la veninul micilor insecte. Pentru că erau în șoc anafilactic, au avut nevoie de îngrijiri suplimentare. Din fericire, după câteva ore, și-au revenit. În prezent, sunt internate la secția Medicală”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, din cadrul spitalului bârlădean.

Două persoane din zona Bârladului au ajuns la spital în șoc anafilactic după ce au fost înțepate de albine. Alte trei au căzut victime căpușelor. Și în acest week-end, medicii din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad s-au confruntat cu cazuri de înțepături de albine și mușcături de căpușe. De teamă să nu se aleagă cu boala Lyme, persoanele care au avut ghinionul să fie mușcate de căpușe s-au prezentat cât mai repede la Compartimentul de Primire Urgențe, unde li s-au extras insectele rămase înfipte sub piele. Din fericire, nu au fost cazuri serioase, care să necesite internare. În…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: