Home » World » François Hollande: Uniunea Europeană a devenit de neînțeles. Așa ceva nu mai poate continua

François Hollande: Uniunea Europeană a devenit de neînțeles. Așa ceva nu mai poate continua

UE „a devenit de neînțeles” și trebuie „să se retragă de acolo unde nu este nevoie de ea”, a declarat luni președintele francez, François Hollande, a doua zi după alegerile europarlamentare soldate în Franța cu unsucces important al extremei drepte, relatează AFP.

„Europa a devenit (…), sincer să fiu, de neînțeles, chiar și pentru state”, a spus François Hollande. „Așa ceva nu mai poate dura. Europa trebuie să fie simplă, clară, pentru a fi eficientă acolo unde trebuie, și să se retragă de acolo unde nu este nevoie de ea”, a adăugat el. Uniunea Europeană „a reușit de doi ani să treacă peste criza din zona euro (…), dar cu un preț: cel al unei austerități care a sfârșit prin a descuraja popoarele”, a declarat președintele francez. „Mâine, la Consiliul European, voi reafirma că prioritare sunt creșterea, crearea locurilor de muncă, investițiile”, a continuat el. În opinia lui Hollande, „Europa nu poate să meargă înainte fără Franța, iar viitorul Franței este în Europa”. „Eu sunt european”, a spus el. „Datoria mea este să reformez Franța și să reorientez Europa”, a subliniat Hollande. Triumful Frontului Național din Franța, care a înregistrat un scor istoric de 25,4% în alegerile europarlamentare de duminică, este apreciat ca un seism politic ce simbolizează ascensiunea extremei drepte și eurofobilor în Uniunea Europeană, chiar dacă dreapta conservatoare a obținut cele mai multe mandate în Parlamentul European.

Sursa: mediafax.ro

UE "a devenit de neînțeles" și trebuie "să se retragă de acolo unde nu este nevoie de ea", a declarat luni președintele francez, François Hollande, a doua zi după alegerile europarlamentare soldate în Franța cu unsucces important al extremei drepte, relatează AFP. "Europa a devenit (...), sincer să fiu, de neînțeles, chiar și pentru state", a spus François Hollande. "Așa ceva nu mai poate dura. Europa trebuie să fie simplă, clară, pentru a fi eficientă acolo unde trebuie, și să se retragă de acolo unde nu este nevoie de ea", a adăugat el. Uniunea Europeană "a reușit de doi ani să treacă peste…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: