Home » Social » La Bârlad, biletul de autobuz va costa doi lei

La Bârlad, biletul de autobuz va costa doi lei

De la 1 iunie, prețul biletelor de călătorie cu autobuzul prin Bârlad se majorează de la 1,8 la 2 lei. Ca și la scumpirea precedentă, aplicată de la 1 aprilie 2011, motivul care a stat la baza creșterii prețului este scumpirea carburanților și a pieselor de schimb, precum și creșterea salariului minim pe economie.

Dacă în ședința ordinară de vineri a Consiliului Local Bârlad va trece și proiectul nr. 25, transportul public în comun din oraș va deveni mai scump începând cu 1 iunie. Practic, aleșii urbei sunt invitați să aprobe  un „Proiect de hotărâre privind actualizarea tarifului și a abonamentului pentru călătoriile cu mijloacele de transport public local de persoane din municipiul Bârlad”.

Inițiativa a apărut la solicitarea conducerii societății concesionare, care-și motivează cererea, în primul rând, prin scumpirea prețului la motorină. În adresa trimisă, pe 15 aprilie, Primăriei Bârlad, se solicită aprobarea de către consilierii locali a tarifului de transport de 2 lei/călătorie și a abonamentului lunar de 96 de lei, începând cu 1 iunie.

„Motivele pentru care solicităm modificarea tarifului de transport sunt legate, în primul rând, de creșterea prețului la carburanți (de la 5,30 lei/litru în luna martie 2011 la 6,15 lei/litru în aprilie 2014), creșterea prețului la piesele de schimb și uleiuri și, de asemenea, creșterea salariului minim pe economie. Menționăm că prețul motorinei reprezintă 38%-40% din costurile pentru o călătorie”, se arată în adresa trimisă primăriei.

Ultima scumpire a călătoriei cu autobuzul în Bârlad a avut loc la 1 aprilie 2011. Atunci, prețul unui bilet a fost majorat de la 1,6 la 1,8 lei, iar cel al unui abonament lunar, de la 75 la 84 de lei. Asta după ce, de la 1 decembrie 2010, tariful crescuse de la 1,3 la 1,6 lei pentru o călătorie și de la 58 la 75 de lei pentru abonamentul lunar.

De menționat că doar bârlădenii care beneficiază de gratuitate, adică puțin peste 3.000 de persoane cu dizabilități, pensionari, asistenți personali, persecutați și deportați politic, nu vor resimți scumpirea.

De la 1 iunie, prețul biletelor de călătorie cu autobuzul prin Bârlad se majorează de la 1,8 la 2 lei. Ca și la scumpirea precedentă, aplicată de la 1 aprilie 2011, motivul care a stat la baza creșterii prețului este scumpirea carburanților și a pieselor de schimb, precum și creșterea salariului minim pe economie. Dacă în ședința ordinară de vineri a Consiliului Local Bârlad va trece și proiectul nr. 25, transportul public în comun din oraș va deveni mai scump începând cu 1 iunie. Practic, aleșii urbei sunt invitați să aprobe  un „Proiect de hotărâre privind actualizarea tarifului și a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Ion Siminescu

    Conditiile de calatorie, cand se vor ridica la nivelul pretului !

%d blogeri au apreciat: