Home » National » Antonescu: Fac tot ce e legal și moral ca PNL să nu ajungă lângă PSD. Ponta, mai periculos decât Băsescu. Nu vreau să ajung să plâng ca după Năstase

Antonescu: Fac tot ce e legal și moral ca PNL să nu ajungă lângă PSD. Ponta, mai periculos decât Băsescu. Nu vreau să ajung să plâng ca după Năstase

Președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți seară, că va face orice este legal și moral – candidând sau nu la Congres, în funcție de cum este nevoie – pentru ca PNL să nu ajungă înapoi lângă PSD „dus de Tăriceanu sau cineva ca el”. Antonescu a mai declarat că premierul Victor Ponta este mai periculos decât Traian Băsescu pentru România și nu dorește să ajungă să plângă după actualul șef al statului cum a plâns, în unele privințe, după Adrian Năstase.

„Eu, chiar dacă uneori simt și eu așa, o saturație, am făcut ce am putut, mai bine, mai rău, dar e clar că sunt dispus și mă simt obligat să fac tot ceea ce trebuie făcut fie în sensul de a mă implica, fie în sensul de a mă retrage, deci în orice sens, să fac ceea ce cred că trebuie făcut și credem mai mulți că trebuie făcut pentru ca în România această chestiune și nocivă și de prost gust, care este varianta Ponta, a pesedismului, să nu triumfe”, a spus Antonescu la Realitatea TV. Întrebat dacă va candida la Congresul PNL, Antonescu a răspuns: „Nu știu, sper să nu fie nevoie”. Întrebat dacă va candida la Congres primarulKlaus Iohannis, el a răspuns: „Nici asta nu știu”. Întrebat dacă îl susține pe Iohannis la Președinție, Antonescu a declarat: „Sunt pregătit să susțin pe oricine are șanse reale să susțină această bătălie. Klaus Iohannis este o variantă, dar este o variantă pe care să o analizăm serios”.

„Esențial, este vital pentru domnul Ponta, ăsta e paradoxul, de asta ies ei, socialiștii și socialistele (…) pe unde ies acum, prin tribunal, pe unde sunt, vorbesc despre PNL, despre Antonescu, în loc să vorbească despre ei. Pentru că depinde soarta domnului Ponta, soarta politică a domnului Ponta direct de Congresul PNL. Cu alte cuvinte, ceea ce nu voi îngădui niciodată, și voi face orice e legal și moral, de a candida dacă e nevoie, nu voi candida dacă e nevoie, este pentru ca PNL să nu ajungă înapoi lângă PSD, dus de Tăriceanu sau cineva ca el, pentru că ăsta e sfârșitul PNL, și sfârșitul dreptei și este absolut inacceptabil și desigur nu se va întâmpla”, a spus Antonescu.

Antonescu: Ponta este mai periculos decât Băsescu și nu vreau să ajung să plâng ca după Năstase

Președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți seară, la Realitatea TV, că premierulVictor Ponta este mai periculos decât Traian Băsescu pentru România și nu dorește să ajungă să plângă după actualul șef al statului cum a plâns, în unele privințe, după Adrian Năstase. Antonescu a declarat că Victor Ponta „este infinit mai periculos” pentru România decât Traian Băsescu. El a fost întrebat care sunt motivele pentru care afirmă acest lucru. „Simplu, pentru că Victor Ponta este prim-ministru, are puterea și are o mare șansă de a deveni și președinte, de a lua toată puterea în România și a de urma cinci ani, sau zece ani, în care acest om face lucruri pe care le vedem deja, iar Traian Băsescu cu tot ce a mai făcut și face mai are câteva luni și pleacă, inevitabil. Marea operațiune propagandistică prin care nemulțumirea, dezamăgirea, ostilitatea față de Traian Băsescu, justificată în cea mai mare parte și împărtășită și de mine și de liberali și de alegătorii noștri sunt folosite ca să-l ecraneze, să-l mascheze, pe Ponta și să-l mai dea și erou, este o mare hoție”, a declarat liderul demisionar al PNL.

El a justificat acuzația de hoție prin faptul că și în urma alegerilor europarlamentare s-a putut vedea că Traian Băsescu nu mai are o „rază semnificativă de acțiune” și nu există pericolul ca acesta să devină prim-ministru.

„Așa cum mint cu fantoma USL reînviat, și cu Tăriceanu, care e un zombie ambulant, umblă ziua în amiaza mare, la fel spaima Traian Băsescu. Da, Traian Băsescu ne-a supărat pe toți, a fost amendat în fel și chip la vot, inclusiv la votul acesta de alaltăieri, dar eu un om care mai are câteva luni de mandat. Greșește ceva, sărim la scandal”, a mai spus Antonescu.

El a afirmat că în acest moment „marele pericol pentru România este pericolul roșu”. „Eu nu vreau să văd un asemenea om președintele țării, pentru că nu vreau să ajung în situația ca după zece ani de luptă pe porniri autoritariste și nedemocratice ale lui Traian Băsescu, să ajung să plâng după Băsescu cum am plâns în unele privințe după Năstase. Adică țara asta are dialectica lui din rău în mai rău, nu vreau să apuc vremurile în care să discutăm între noi: «Băi, dar Băsescu era mic copil, totuși, avea niște limite». Nu vreau, deci nu Ponta”, a susținut președintele demisionar al PNL.

Antonescu i-a reproșat lui Ponta că gestul lui de la dezbaterea moțiunii de cenzură a fost unul de sfidare fără precedent la adresa Parlamentului. „Pentru cine, sau la adresa cui este această sfidare? Dacă tu crezi că e la adresa lui Antonescu, a lui Blaga, cui a mai semnat, a peneliștilor, a opoziției, atunci ești prost. Ești prost, pentru că noi nu ne reprezentăm pe noi, pentru că tu sfidezi Parlamentul și tu sfidezi cetățenii României, care măcar așa, printr-o dezbatere, că de aia se fac moțiuni de cenzură, că și noi știm că nu cade Guvernul la fiecare moțiune de cenzură, dar o facem pentru că e ocazia ca în fața cetățenilor, despre problemele cetățenilor să discutăm opoziția cu puterea despre guvernare”, a mai afirmat liderul demisionar al PNL.

Sursa: mediafax.ro

Președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți seară, că va face orice este legal și moral - candidând sau nu la Congres, în funcție de cum este nevoie - pentru ca PNL să nu ajungă înapoi lângă PSD "dus de Tăriceanu sau cineva ca el". Antonescu a mai declarat că premierul Victor Ponta este mai periculos decât Traian Băsescu pentru România și nu dorește să ajungă să plângă după actualul șef al statului cum a plâns, în unele privințe, după Adrian Năstase. "Eu, chiar dacă uneori simt și eu așa, o saturație, am făcut ce am putut, mai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: