Home » Invatamant » Final de an școlar, în marș

Final de an școlar, în marș

Aproape 450 de tineri îmbrăcați în robe negre și purtând togi pe cap au luat cu asalt, ieri, Bulevardul Republicii. „Vinovații” sunt absolvenții Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” și ai Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, care au mărșăluit pe traseul liceu – Primărie – Teatrul „Victor Ion Popa”, în punctul final al defilării având loc ceremonia de premiere.

Primii care au traversat orașul au fost cei circa 170 de absolvenți ai Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”. Aceștia, însoțiți de diriginți și conducerea unității, au pornit la drum la ora 09.00, pe tot parcursul drumului cântând și scandând, pentru a sărbători că au încheiat și ciclul liceal. Pentru a se diferenția între ei, în funcție de profil, tinerii erau costumați cu robe de culoare negră și purtau cu togi negre pe cap, însă aveau eșarfe în diverse nuanțe (albastre, bleu, roșii, galbene, etc).

La 10.30, a venit rândul absolvenților Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” să părăsească incinta unității liceale și să defileze prin centrul orașului. Cei circa 270 de tineri, alături de profesori și diriginți, au mărșăluit până la Primărie, unde edilul șef le-a transmis câteva cuvinte, s-au fotografiat, după care au făcut cale întoarsă și s-au îndreptat spre teatru. Ca și în cazul absolvenților de la „Pedagogic”, la defilarea lor au participat și câțiva polițiști, jandarmi și polițiști locali, care s-au asigurat că deplasarea decurge fără probleme și că mașinile din trafic nu dă peste vreun tânăr.

Marșul absolvenților de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” a avut loc luni, iar cel al absolvenților Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad va avea loc mâine. În cazul celor de la „Eminescu”, destinația va fi Casa de Cultură „George Tutoveanu”, întrucât sala teatrului nu este suficient de mare.

Aproape 450 de tineri îmbrăcați în robe negre și purtând togi pe cap au luat cu asalt, ieri, Bulevardul Republicii. „Vinovații” sunt absolvenții Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” și ai Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, care au mărșăluit pe traseul liceu – Primărie – Teatrul „Victor Ion Popa”, în punctul final al defilării având loc ceremonia de premiere. Primii care au traversat orașul au fost cei circa 170 de absolvenți ai Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”. Aceștia, însoțiți de diriginți și conducerea unității, au pornit la drum la ora 09.00, pe tot parcursul drumului cântând și scandând, pentru a sărbători că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile