Home » Social » Noi locuri de muncă

Noi locuri de muncă

O parte din vasluieni pot răsufla ușurați, întrucât se pot angaja. Puțini ce-i drept, întrucât în momentul de față rata șomajului în județ este de 10,43% (la sfârșitul lunii iunie în șomaj erau 16.568 de persoane, din care 2.474 încasau indemnizație de șomaj).

Începând cu 31 iulie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui are în evidențe 118 locuri de muncă. Cele mai multe sunt disponibile la Agenția locală Huși – 49 locuri de muncă, urmată de Agenția locală Vaslui – 36, și Agenția locală Bârlad – 33.

Din cele 118 locuri de muncă disponibile, 116 sunt pentru persoanele care au studii medii și profesionale. Aceștia se pot angaja în următoarele meserii: lucrător comercial, agent vânzări, gestionar, operator introducere, validare și prelucrare a datelor, barman, ospătar, frezor universal, strngar, electrician echipamente electrice, fasonator cherestea, operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice, confecționer articole din piele și înlocuitor, muncitor necalificat în industria confecțiilor, manipulant mărfuri.

În cazul celor cu studii superioare sintagma „ai carte, ai parte” nu prea merge, întrucât pentru aceștia sunt doar două locuri de muncă disponibile: subinginer mecanic automobile și inspector specialitate. (D. P.)

O parte din vasluieni pot răsufla ușurați, întrucât se pot angaja. Puțini ce-i drept, întrucât în momentul de față rata șomajului în județ este de 10,43% (la sfârșitul lunii iunie în șomaj erau 16.568 de persoane, din care 2.474 încasau indemnizație de șomaj). Începând cu 31 iulie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui are în evidențe 118 locuri de muncă. Cele mai multe sunt disponibile la Agenția locală Huși – 49 locuri de muncă, urmată de Agenția locală Vaslui – 36, și Agenția locală Bârlad – 33. Din cele 118 locuri de muncă disponibile, 116 sunt pentru persoanele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile