Home » Social » Pensionarii, iertați de datorii

Pensionarii, iertați de datorii

După ce cinci pensionari s-au sinucis de teamă că vor ajunge după gratii pentru că nu ar putea restitui banii pe care îi primiseră ilegal timp de mai mulți ani, Guvernul a adoptat Legea 120/2014, privind scutirea de la plata debitelor, a pensionarilor ce provin din sistemul de asigurări sociale ale agricultorilor către bugetul de stat.

În evidența Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui se află în total 102.000 pensionari, dintre care 79.000 de pensionari de stat și 23.000 agricultori. Dintre aceștia din urmă, au fost identificate 14 cazuri de pensionari cărora le-au fost dublate pensiile, statul având de recuperat de la ei suma de 62.000 lei. Însă, cu noua lege aceștia vor fi scutiți de plată.

Doi pensionari, soț și soție și-au pus capăt zilelor după ce au fost anchetați de Direcția Națională Anticorupție (DNA). A urmat o altă bătrână pe care frica de arestare a împis-o să-și ia viața, alta care s-a sinucis de teama de a nu fi arestată după ce a dat șpagă un borcan cu miere pentru a ieși mai repede la pensie și un bătrân de 60 de ani s-a sinucis după ce a dat șpagă 100 de lei. Aceste cinci cazuri, i-au împins pe guvernanți să adopte această lege prin care mulți pensionari vor scăpa de teama de arest. (Roxana NĂSTASĂ)

După ce cinci pensionari s-au sinucis de teamă că vor ajunge după gratii pentru că nu ar putea restitui banii pe care îi primiseră ilegal timp de mai mulți ani, Guvernul a adoptat Legea 120/2014, privind scutirea de la plata debitelor, a pensionarilor ce provin din sistemul de asigurări sociale ale agricultorilor către bugetul de stat. În evidența Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui se află în total 102.000 pensionari, dintre care 79.000 de pensionari de stat și 23.000 agricultori. Dintre aceștia din urmă, au fost identificate 14 cazuri de pensionari cărora le-au fost dublate pensiile, statul având de recuperat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: