Home » Social » Baterii de zinc carbon sau baterii alcaline? (P)

Baterii de zinc carbon sau baterii alcaline? (P)

Lumea de astazi este alimentata permanent, suntem inconjurati de aparate care ne conditioneaza si ne ajuta viata, ne ofera un nivel de confort si care functioneaza pe energie electrica sau pe baterii. Tot ce inseamna mobilitate in viata noastra este bazat pe o forma de stocare a energiei, pe un tip de baterie. Cele mai comune baterii, de uz casnic sunt bateriile de zinc carbon si bateriile alcaline.

Bateriile de zinc carbon au fost inventate primele si la inceput au fost vandute in cantitati mult mai mari decat bateriile alcaline. In anii ‘50 au fost aduse mai multe imbunatatiri bateriilor alcaline, lucru ce a dus la cresterea vanzarilor si in cele din urma la depasirea bateriilor de zinc carbon. Si astazi bateriile alcaline sunt mai populare decat cele de zinc carbon; poti sa gasesti o gama variata de baterii alcaline chiar aici!

  • principala diferenta intre aceste tipuri de baterii este nivelul capacitatii. Bateriile alcaline au o capacitate mult mai mare decat bateriile de zinc carbon. Acest lucru inseamna, practic, ca bateriile alcaline dureaza mai mult.

  • in privinta modului cum sunt compuse aceste baterii, avem o diferenta la nivel de invelis. Bateriile de zinc carbon au un invelis din zinc care serveste ca anod, iar cele alcaline au un invelis metalic care doar adaposteste componentele interne. Tot aici mai avem un avantaj pentru bateriile alcaline, o baterie alcalina poate dura (invelisul) pana la 7 ani in timp ce una de zinc are un termen de valabilitate limitat intre 1-3 ani.

  • pentru ca corpul de zinc face parte din reactia care genereaza energie electrica, acesta este consumat treptat si poate duce la scurgeri. In cazul bateriilor alcaline acest lucru nu se poate intampla

  • bateriile alcaline pot sa reziste mult mai bine la temperaturi mai mici, oferind un avantaj suplimentar

  • o ultima comparatie, cea pe care multi dintre noi o facem este cea referitoare la pret. Daca vrei sa economisesti bani pe termen lung alege intotdeauna bateriile alcaline, acestea au o durata de viata mai lunga decat bateriile de zinc carbon iar acei cativa lei suplimentari pe care trebuie sa ii dai vor fi amortizati in timp

Bateriile alcaline ofera o experienta mult mai placuta si cel mai important au o autonomie mult mai mare, sunt excelente in dispozitive ce consuma cantitati mai mari de energie si nu numai. La E-acumulatori gasesti baterii alcaline pentru orice nevoie!

Lumea de astazi este alimentata permanent, suntem inconjurati de aparate care ne conditioneaza si ne ajuta viata, ne ofera un nivel de confort si care functioneaza pe energie electrica sau pe baterii. Tot ce inseamna mobilitate in viata noastra este bazat pe o forma de stocare a energiei, pe un tip de baterie. Cele mai comune baterii, de uz casnic sunt bateriile de zinc carbon si bateriile alcaline. Bateriile de zinc carbon au fost inventate primele si la inceput au fost vandute in cantitati mult mai mari decat bateriile alcaline. In anii ‘50 au fost aduse mai multe imbunatatiri bateriilor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: