Home » Business » Cea mai mare tranzactie de industrial din ultimii 5 ani: Papalekas a cumparat cu 18 mil. euro proiectul Timisoara Airport Park

Cea mai mare tranzactie de industrial din ultimii 5 ani: Papalekas a cumparat cu 18 mil. euro proiectul Timisoara Airport Park

Omul de afaceri Ioannis Papalekas, prin intermediul Globalworth, compania de investitii infiintata anul trecut de acesta, a cumparat pentru circa 18 milioane de euro, de la firma Invest4SEE, cu capital romano-german, parcul logistic Timisoara Airport Park, in care va investi inca 17 milioane de euro pentru extindere.

„Globalworth Real Estate Investments anunta ca a realizat o oferta de vanzare-cumparare a companiei care detine Timisoara Airport Park (TAP), un parc industrial localizat in zona de nord a Timisoarei, in apropiere de Aeroportul Traian Vuia. TAP este dezvoltat partial, avand drept chiriasi companiile Valeo, cu operatiuni in domeniul auto si Continental, care au inchiriat sau preinchiriat pana acum spatii totalizand 72.835 metri patrati, ambele avand optiunea de a dezvolta facilitati aditionale in proiect”, se arata intr-un anunt al Globalworth, citat de Mediafax.

In cazul unor extinderi, parcul ar putea ajunge la 113.340 metri patrati, fiind unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din Romania. Valeo ocupa 27.474 metri patrati in proiect, iar Continental a preinchiriat spatii totalizand 45.361 metri patrati, care urmeaza sa fie livrate in martie 2015. „Valoarea totala a investitiei este estimata la 35 milioane de euro, din care 18 milioane de euro, reprezinta pretul de achizitie, urmand ca restul banilor sa fie utilizat pentru dezvoltarea urmatoarelor faze ale proiectului. Finalizarea tranzactiei se va realiza in urmatoarele saptamani”, se arata in comunicat.

Colliers International a consiliat vanzatorul in aceasta tranzactie.”Vanzarea Timisoara Airport Park reprezinta cea mai mare tranzactie de pe segmentul industrial din ultimii 5 ani in Romania. (…)Tranzactia poate fi considerata un reper in piata, intrucat va duce la cresterea interesului investitional pe segmentul industrial, unde ne si asteptam, de altfel, sa vedem mai multe tranzactii incheiate in viitorul apropiat, pe fondul cresterii importantei acordate acestui tip de proprietati in portofoliile de investitii si a extinderii investitorilor specializati catre regiunea noastra”, a declarat Robert Miklo, associate director in cadrul departamentului de Investitii al Colliers International Romania.

Acesta este primul proiect pe care omul de afaceri grec il cumpara in afara Bucurestiului. Proiectul din Timisoara se afla pe lista investitiilor pe care compania Globalworth urmeaza sa le realizeze cu fondurile stranse la inceputul anului de pe bursa londoneza. Lista cuprinde zece obiective de investitii, cladiri finalizate, terenuri si proiecte in dezvoltare sau renovare, inclusiv sediul UniCredit din apropierea Pietei Presei Libere din Bucuresti, pentru care compania ar urma sa plateasca in total 129,5 milioane de euro. In plus, proiectele necesita investitii de peste 100 milioane de euro. Unele din proiecte au fost achizitionate, iar altele sunt in negocieri avansate, potrivit raportului companiei Globalworth, controlata de Papalekas.

Papalekas a infiintat Globalworth anul trecut, prin intermediul caruia isi controleaza portofoliul imobiliar. Omul de afaceri a finalizat preluarea intregului portofoliu de active imobiliare detinute in Romania prin intermediul fondului, listat la Bursa de la Londra, respectiv cladirile de birouri BOB, BOC, Tower Center International, City Offices, precum si proiectele Herastrau One, Bucharest One si complexul de locuinte Upground. Valoarea de piata a acestor proiecte era estimata in decembrie la 488 de milioane de euro, iar valoarea datoriilor legate de aceste active se ridica la 248,3 milioane de euro, respectiv 49,9% din total.

Invest4SEE este o companie de consultanta si dezvoltare imobiliara care vizeaza investitii in Europa de Sud-Est si are ca actionari pe Gabriel Bitea si Oliver Schenk din Germania. In prezent Invest4SEE gestioneaza peste 300.000 metri patrati de spatii in dezvoltare.

Sursa: wall-street.ro

Omul de afaceri Ioannis Papalekas, prin intermediul Globalworth, compania de investitii infiintata anul trecut de acesta, a cumparat pentru circa 18 milioane de euro, de la firma Invest4SEE, cu capital romano-german, parcul logistic Timisoara Airport Park, in care va investi inca 17 milioane de euro pentru extindere. "Globalworth Real Estate Investments anunta ca a realizat o oferta de vanzare-cumparare a companiei care detine Timisoara Airport Park (TAP), un parc industrial localizat in zona de nord a Timisoarei, in apropiere de Aeroportul Traian Vuia. TAP este dezvoltat partial, avand drept chiriasi companiile Valeo, cu operatiuni in domeniul auto si Continental, care au…

Review Overview

User Rating: 1.5 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: