Home » Social » Motorină de la Guvern pentru decolmatări

Motorină de la Guvern pentru decolmatări

Guvernul a aprobat 30 de tone de motorină care va fi folosită pentru decolmatarea canalelor de desecare în localitățile unde inundațiile au făcut probleme. Cu toate acestea, combustibilii nu vor acoperi necesarul pentru decolmatarea a peste 52 de kilometri de canale și primăriile vor fi nevoite să se descurce cum pot.

Alexandru CROITOU

Pentru județul Vaslui, necesarul de motorină în vederea efectuării de lucrări de decolmatare a cursurilor de apă neamanajate, a torenților și a canalelor de desecare care pun în pericol locuințele populației în caz de inundații s-a ridicat la 88 de tone, pentru a decolmata 52,3 km de canale. Cu toate acestea, mai-marii de la București au repartizat județului nostru numai 30 de tone, ce urmează să fie distribuite în funcție de necesități.

Prioritate au fost considerate localitățile Idrici, comuna Roșiești, cu 2 km de canale și un necesar de trei tone de motorină; în comuna Bunești – Averești a fost luată în calcul localitatea Tăbălăiești, care va primi, de asemenea, trei tone de motorină; în comuna Ivănești, pentru cele patru localități trecute pe lista de prioritate numărul 1, vor ajunge opt tone de motorină, la Miclești 2,5 tone și la Tăcuta 8,5 tone necesare pentru decolmatarea a 4,5 km de canale și cursuri de apă neamanajate. Restul de motorină va fi distribuit în funcție de nevoi, în comunele care au cursuri de apă neamanajate ce străbat localitățile componente și unde există risc de inundație.

Guvernul a aprobat 30 de tone de motorină care va fi folosită pentru decolmatarea canalelor de desecare în localitățile unde inundațiile au făcut probleme. Cu toate acestea, combustibilii nu vor acoperi necesarul pentru decolmatarea a peste 52 de kilometri de canale și primăriile vor fi nevoite să se descurce cum pot. Alexandru CROITOU Pentru județul Vaslui, necesarul de motorină în vederea efectuării de lucrări de decolmatare a cursurilor de apă neamanajate, a torenților și a canalelor de desecare care pun în pericol locuințele populației în caz de inundații s-a ridicat la 88 de tone, pentru a decolmata 52,3 km de…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Primăriile vasluiene nu mai au bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap

Primăriile din județul Vaslui încep să rămână fără resurse ...

Speranțe mari pentru 49 de comunități vasluiene. Investiții de 161 milioane euro în sistemul de apă și canal

de Dănuț CIOBANU  Marele program de apă și canal ...

Vești bune de la SC Aquavas. Vasluienii vor putea plăti facturile și transmite indexul online

SC Aquavas SA Vaslui are în curs de implementare ...