Home » Sanatate » Concurs pentru directori, la spital

Concurs pentru directori, la spital

În perioada 8-12 septembrie 2014, se vor desfășura concursuri pentru ocuparea posturilor de director medical, director financiar-contabil și director pentru îngrijiri la Spitalul Municipal „Elena Beldiman” Bârlad. Dosarele de înscriere pot fi depuse de astăzi până pe 29 august, ora 15, la secretariatul spitalului. Candidații ale căror dosare de înscriere au fost respinse pot depune contestație în cel mult 24 de ore de la data comunicării rezultatului verificării. Candidații care se înscriu la aceste concursuri trebuie să aibă domiciliul stabil în România, să nu fie condamnați penal sau în curs de urmărire penală, să fie apți din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic) și să nu aibă vârsta de pensionare.

Cei care doresc să se înscrie la concursul pentru director medical trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie absolvenți de învățământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licență; să fie confirmați ca medici specialiști sau primari; să aibă cel puțin cinci ani vechime ca medic specialist; să fie absolvenți ai unui curs de perfecționare în managementul serviciilor de sănătate, ori ai cursurilor de management spitalicesc și să aibă cel puțin 5 ani vechime în funcții de conducere în unități sanitare.

Cei care candidează pentru funcția de director financiar-contabil trebuie să fie absolvenți de învățământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licență, să aibă cel puțin 5 ani vechime în specialitatea studiilor și cel puțin 5 ani vechime în funcții de conducere.

Condițiile impuse candidaților care se înscriu pentru funcția de directori de îngrijiri sunt: să fie absolvenți de învățământ post-liceal sanitar, cu diplomă de absolvire, sau de învățământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licență/ absolvire sau echivalentă, în domeniul medical, sau învățământ universitar de scurtă durată, cu diplomă de absolvire; să fie asistenți medicali principali și să aibă cel puțin 5 ani vechime în această funcție.

Candidații trebuie să achite o taxă de concurs în valoare de 200 de lei. Ultimul concurs pentru ocuparea acestor posturi a avut loc în luna aprilie 2011, contractele celor trei directori expirând în aprilie 2014. Cum legea permite prelungirea cu 6 luni a acestor contracte, din aprilie până la concursul din luna septembrie, cei trei actuali directori, dr. Gabriela Daniș (director medical), Liziana Balaban (director de îngrijiri) și Angela Chirilă (director financiar-contabil) asigurând interimatul. (Mihaela Niculescu)

În perioada 8-12 septembrie 2014, se vor desfășura concursuri pentru ocuparea posturilor de director medical, director financiar-contabil și director pentru îngrijiri la Spitalul Municipal „Elena Beldiman” Bârlad. Dosarele de înscriere pot fi depuse de astăzi până pe 29 august, ora 15, la secretariatul spitalului. Candidații ale căror dosare de înscriere au fost respinse pot depune contestație în cel mult 24 de ore de la data comunicării rezultatului verificării. Candidații care se înscriu la aceste concursuri trebuie să aibă domiciliul stabil în România, să nu fie condamnați penal sau în curs de urmărire penală, să fie apți din punct de vedere…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: