Home » Sanatate » Dezinsecția e în toi

Dezinsecția e în toi

Dezinsecția împotriva țânțarilor, muștelor și omizilor se află în plină desfășurare la Bârlad. Activitatea a fost intensificată din cauza vremii, deoarece căldura și umiditatea în exces duc la înmulțirea rapidă a insectelor.

Acțiunea a fost demarată la începutul lunii iulie, cu ajutorul atomizoarelor terestre și a tunurilor de fum. Dacă până acum doi ani se acționa manual cu atomizoare terestre, acum totul se face mecanic.

Dezinsecția va continua și pe parcursul acestei luni, de două ori pe săptămână, marțea și sâmbăta dimineața, între orele 2 și 7 (cu condiția să nu plouă). Substanțele folosite nu sunt toxice pentru oameni, animale sau albine.

„Pentru că anul acesta a fost atipic din punct de vedere meteorologic, am intensificat acțiunea de dezinsecție, împrăștiind substanța contra țânțarilor, muștelor și omizilor de două ori pe săptămână, simultan pe tot teritoriul orașului. Sperăm să reușim săținem sub control populația de insecte, știut fiind faptul cățânțarii, ca și muștele se înmulțesc foarte repede într-un mediu umed cu o temperatură ridicată”, a declarat Olga Ungureanu, șeful Serviciului Gospodărie Comunalăși Locativă din cadrul Primăriei Bârlad.

Pe parcursul anotimpului estival, bârlădenii sunt agasați de insecte, în special țânțari și muște, mai ales în zonele cu multă verdeață, care nu sunt puține în Bârlad, riscând să fie îmbolnăviți de acești vectori ai unor boli mai mult sau mai puțin grave.

Dezinsecția nu se poate face pe ploaie sau într-o zi în care sunt anunțate ploi pentru că eficiența substanței scade la zero. (Mihaela NICULESCU)

Dezinsecția împotriva țânțarilor, muștelor și omizilor se află în plină desfășurare la Bârlad. Activitatea a fost intensificată din cauza vremii, deoarece căldura și umiditatea în exces duc la înmulțirea rapidă a insectelor. Acțiunea a fost demarată la începutul lunii iulie, cu ajutorul atomizoarelor terestre și a tunurilor de fum. Dacă până acum doi ani se acționa manual cu atomizoare terestre, acum totul se face mecanic. Dezinsecția va continua și pe parcursul acestei luni, de două ori pe săptămână, marțea și sâmbăta dimineața, între orele 2 și 7 (cu condiția să nu plouă). Substanțele folosite nu sunt toxice pentru oameni, animale…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: