Home » Sanatate » Scapa de spondiloza cu tehnicile lui Virgil Pruteanu (P)

Scapa de spondiloza cu tehnicile lui Virgil Pruteanu (P)

Pe masura ce inaintam in varsta, cei mai multi dintre noi dezvoltam un anumit grad de spondiloza. Uzura articulatiilor coloanei vertebrale poate aparea ca urmare a imbatranirii, postura proasta prelungita, suprasolicitarea articulatiilor, sau excesul de greutate. Apar modificari osoase permanente și vor exista chiar si atunci cand nu exista simptome dureroase. Gradul de suferința variaza, ați putea fi fara simptome sau suferi dureri de dezactivarea continua. Cea mai comuna este durerea usoara sau intermitenta provocata de episoade de utilizare crescuta sau traumatisme minore. Cazurile severe pot necesita tratament chirurgical, dar, din fericire, majoritatea persoanelor care sufera vor raspunde foarte bine la fizioterapie si exercitii bazate pe tratament.

            Aici intervine Kinetoterapeutul Lotului Olimpic de Haltere Virgil Pruteanu, specializat in terapia Chi Nei Tsang, Nuad Bo Rarn (masaj thailandez) si terapie Craniosacrala care ne va explica cum ne poate ajuta el si terapia lui in lupta cu spondiloza cervicala.

            “Spondiloza cervicala este cauzata de uzura anormala pe cartilajului și oasele coloanei vertebrale cervicale în gât. De-a lungul timpului pot aparea cresteri anormale numite pinteni care apasă asupra nervilor spinali. Aceast lucru poate provoca simptome cum ar fi amorteala, durere si furnicaturi la nivelul bratelor si picioarelor, precum si dureri de gat si dureri de cap. S-ar putea simti, de asemenea, o rigiditate a muschilor gatului si o durere in omoplat.

            Masajul terapeutic ajuta la relaxarea muschilor si calmarea starii de nervozitate. Un bun kinetoterapeut poate dezmorti muschii blocati si ameliora spasmele musculare. In spondiloza cervicala, muschii din jurul coloanei vertebrale devin adesea foarte tensionati, provocand dureri intense. Un masaj terapeutic bun ar trebui să elibereze muschii de orice inflamatii sau dureri.”

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/VirgilPruteanuKinetoterapieManuala

Pe masura ce inaintam in varsta, cei mai multi dintre noi dezvoltam un anumit grad de spondiloza. Uzura articulatiilor coloanei vertebrale poate aparea ca urmare a imbatranirii, postura proasta prelungita, suprasolicitarea articulatiilor, sau excesul de greutate. Apar modificari osoase permanente și vor exista chiar si atunci cand nu exista simptome dureroase. Gradul de suferința variaza, ați putea fi fara simptome sau suferi dureri de dezactivarea continua. Cea mai comuna este durerea usoara sau intermitenta provocata de episoade de utilizare crescuta sau traumatisme minore. Cazurile severe pot necesita tratament chirurgical, dar, din fericire, majoritatea persoanelor care sufera vor raspunde foarte bine…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: