Home » Social » Evenimente culturale de "Zilele Vasluiului"

Evenimente culturale de "Zilele Vasluiului"

Reprezentanții Bibliotecii Județeane „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui vin în sprijinul Zilelor Culturale ale județului cu o serie de evenimente prin care își propun să adune cât mai mulți pasionați de lectură.

Roxana NĂSTASĂ

În perioada 15-17 august, Primăria Municipiului Vaslui oferă locuitorilor județului, precum și oaspeților, posibilitatea de a participa la numeroase activități dedicate „Zilelor Vasluiului”. Pe lângă spectacolele ce se desfășoară în fiecare seară pe o scenă amplasată, ca în fiecare an, în cadrul complexului Ștandului Municipal Vaslui, vasluienii vor avea parte și de o suită de activități culturale oferite de către Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Astfel, reprezentanții instituției vin în sprijinul acestui eveniment cu expoziții, lansare de carte și alte momente culturale. Prin urmare, pe 15 august, la ora 11 la Biblioteca Județeană Vaslui în sala de activități, cetățenii intereseați de cultură pot participa la lansarea a trei publicații. Acestea sunt „Soare, soare, frățioare”- restituiri etnografice, autor Vasile Adăscăliței, „Călători străini” -despre județul Vaslui, autor Dan Ravaru și „Vaslui. De la târg la oraș”, autor Paul Zahariuc în colaborare cu Valeriu Lefter.

Totodată, pentru sărbătoarea Zilelor Culturale ale județului Vaslui, vor fi două expoziții, una de carte „Personalități vasluiene” în colecțiile bibliotecii, precum și o expoziție a lucrărilor de pictură și origami a participanților la activitățile din cadrul proiectului „Biblioteca în vacanță”.

Pentru vasluienii care iubesc lectura și natura, în cele trei zile, Biblioteca Județeană vine în sprijinul lor cu proiectul „Lectura în parc” care se va desfășura în Parcul Copou Vaslui. Această activitate, are ca scop atât promovarea lecturii cât și a colecțiilor bibliotecii ce vor sta la dispoziția cititorilor.

Un ultim moment organizat tot de către cei de la Biblioteca Județeană va fi un program muzical susținut de grupul vocal al bibliotecii „Bibliosong”. Prin acestea, reprezentanții bibliotecii speră că vor aduna cât mai mulți paricipanți interesați de cultura județului, care nu trebuie lăsată uitării.

Reprezentanții Bibliotecii Județeane "Nicolae Milescu Spătarul" Vaslui vin în sprijinul Zilelor Culturale ale județului cu o serie de evenimente prin care își propun să adune cât mai mulți pasionați de lectură. Roxana NĂSTASĂ În perioada 15-17 august, Primăria Municipiului Vaslui oferă locuitorilor județului, precum și oaspeților, posibilitatea de a participa la numeroase activități dedicate "Zilelor Vasluiului". Pe lângă spectacolele ce se desfășoară în fiecare seară pe o scenă amplasată, ca în fiecare an, în cadrul complexului Ștandului Municipal Vaslui, vasluienii vor avea parte și de o suită de activități culturale oferite de către Biblioteca Județeană "Nicolae Milescu Spătarul" Vaslui. Astfel,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: