Home » Administratie » Linie modernă de sortare a gunoiului

Linie modernă de sortare a gunoiului

Comunitatea locală a plătit 25.000 de euro pentru un utilaj care va ajuta la selectarea rapidă a deșeurilor reciclabile.

Săptămâna viitoare, pe 18 august, CUP SA Bârlad intenționează să dea în folosință o linie automată de sortare a deșeurilor reciclabile. Aceasta va funcționa o perioadă concomitent cu sortarea manuală a deșeurilor, care se face de trei ani la stația de sortare din vecinătatea stației de epurare.

Noua stație modernă de sortare, la care vor lucra 10 muncitori, a fost achiziționată cu 25.000 euro, bani proveniți din bugetul local.

„Grație acestei linii mecanice de sortare, vom putea colecta cantități mult mai mari de PET-uri, pe care le vom compacta și vinde, realizând astfel venituri proprii”, a declarat Adrian Bobeică, directorul executiv al Companiei de Utilități Publice (CUP) SA Bârlad.

Normele europene de mediu sunt destul de riguroase, iar legislația în vigoare trebuie respectată. Cantitatea de gunoi menajer, depusă la groapa de gunoi trebuie să fie redusă cu 15%, așa cum prevăd normele europene de mediu.

Rezultatul acestei sortări ar trebui să ducă la o scădere evidentă a cantității de gunoi menajer care se transportă la această oră, la groapa de gunoi Tecuci, CUP cheltuind sume importante cu motorina și taxa de depozitare.

în consecință, se va face o economie considerabilă, care s-ar putea reflecta și într-o reducere a valorii facturilor, mai ales după deschiderea rampei ecologice de la Roșiești. (Mihaela NICULESCU)

Comunitatea locală a plătit 25.000 de euro pentru un utilaj care va ajuta la selectarea rapidă a deșeurilor reciclabile. Săptămâna viitoare, pe 18 august, CUP SA Bârlad intenționează să dea în folosință o linie automată de sortare a deșeurilor reciclabile. Aceasta va funcționa o perioadă concomitent cu sortarea manuală a deșeurilor, care se face de trei ani la stația de sortare din vecinătatea stației de epurare. Noua stație modernă de sortare, la care vor lucra 10 muncitori, a fost achiziționată cu 25.000 euro, bani proveniți din bugetul local. „Grație acestei linii mecanice de sortare, vom putea colecta cantități mult mai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: