Home » Justitie » Patroana Vascar, eliberată

Patroana Vascar, eliberată

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au admis contestația depusă de Gabriela Ciuburgiu împotriva hotărârii colegilor de la Tribunalul Vaslui, care au decis, la finele lunii trecute, menținerea măsurii arestului preventiv cu încă 30 de zile. Alex SAVA Gabriela Ciuburgiu, reținută pe 2 iulie de procurorii Direcției Naționale Anticorupție a fost pusă în libertate. Magistrații ieșeni au admis contestația pe care aceasta a formulat-o împotriva deciziei judecătorilor de la Tribunalul Vaslui de a menține măsura arestului preventiv încă 30 de zile. Astfel, magistrații ieșeni au admis cercetarea ei sub control judiciar. Aceeași hotărâre a fost dispusă de instanță și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au admis contestația depusă de Gabriela Ciuburgiu împotriva hotărârii colegilor de la Tribunalul Vaslui, care au decis, la finele lunii trecute, menținerea măsurii arestului preventiv cu încă 30 de zile.

Alex SAVA

Gabriela Ciuburgiu, reținută pe 2 iulie de procurorii Direcției Naționale Anticorupție a fost pusă în libertate. Magistrații ieșeni au admis contestația pe care aceasta a formulat-o împotriva deciziei judecătorilor de la Tribunalul Vaslui de a menține măsura arestului preventiv încă 30 de zile. Astfel, magistrații ieșeni au admis cercetarea ei sub control judiciar. Aceeași hotărâre a fost dispusă de instanță și pentru fostul director comercial al firmei, Iuliu Cepoi. Fostul contabil-șef al societății Vascar, Florina Șușu, a fost eliberată sub control judiciar la sfârșitul lui iulie.

Gabriela Ciuburgiu a fost arestată preventiv pe 2 iulie, alături de fostul director comercial și fostul contabil-șef al firmei, pentru fraudare de fonduri europene, procurorii DNA stabilind că aceștia ar fi creat un prejudiciu de 1,2 milioane de euro.

În 24 iulie, directoarea fabricii de conserve a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătura privată, folosire cu rea-credință a bunurilor sau a creditului societății, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, spălare de bani, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și folosire cu rea-credință a bunurilor sau a creditului societății, toate în formă continuată.

Procurorii au luat măsuri asigurătorii asupra bunurilor aparținând inculpaților Gabriela Ciuburciu, Iuliu Cepoi, Florina Șușu, Laura Mihaela Popa, Viorel Alexandru Ciuburciu, Otilia Loredana Romete, Cristian Ștefan Mihăescu, Daniel Cucu, SC Vascar SA, SC Plastics SRL, SC Logvas SRL, SC Alimcarnis Prod SRL și SC Xov Food SRL.

Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit s-a costituit parte civilă în cauză cu suma de 4.441.009,81 lei, reprezentând contravaloarea prejudiciului cauzat și nereparat.

SC SIF Moldova SA, acționar al SC Vascar SA, s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 2.835.611 lei.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: