Home » Justitie » Nereguli cu iz penal la Bârlad

Nereguli cu iz penal la Bârlad

Mihaela Buzincu, administratorul Asociației de proprietari nr. 25 din Bârlad va trebui să dea explicații cu privire la felul cum a cheltuit banii pe care i-a încasat de la proprietari.

Mihaela NICULESCU

Un control financiar-contabil efectuat de reprezentanții Primăriei Bârlad în cadrul Asociației de proprietari nr. 25 din localitate a scos la iveală nereguli serioase.

„Printre cele mai importante nereguli constatate în urma controlului se numără modul de repartizare a cheltuielilor, neafișarea listei de plată cu defalcarea de cheltuieli și modul de evidențiere a chiriilor”, a declarat pentru Est News, Olga Ungureanu, șeful Serviciului de Gospodărie Comunală și Locativă (SGCL) din cadrul primăriei.

Mihaela Buzincu, administratorul asociației, a primit termen 30 de zile pentru a clarifica această situație. În caz contrar, reprezentanții primăriei vor sesiza organele competente, nu înainte de aplicarea unei amenzi cuprinse între 500 de lei și 3.000 de lei.

Semnele de suspiciune la adresa administratorului Mihaela Buzincu au apărut după ce mai mulți membri ai asociației au reclamat la primărie lipsa de implicare a acesteia în rezolvarea problemelor locative.

Locatarii se plâng că activitatea acesteia a devenit, practic, inexistentă. Zilele trecute, Petronela Romilă, locatară a blocului P1 din cadrul Asociației nr. 25, a fost personal la SGCL erviciul de gospodărie, sătulă să o tot aștepte pe Buzincu să-și facă datoria. Constantin Cocoloi, consilier în cadrul serviciului, a informat-o cu privire la atribuțiile și drepturile pe care le au proprietarii în cadrul asociației, printre care și acela de a-și schimba președintele și administratorul, în cazul în care apar nemulțumiri.

Administratorul Asociației de proprietari nr. 25 este acuzat că nu a rezolvat mai nimic dintre problemele gospodărești, mai cu seamă în ultima vreme: reparea ușii de la intrarea în bloc, măturatul și spălatul scărilor, lumina pe casa scării, fațada blocului. Această ultimă problemă este una cu adevărat serioasă, întrucât există un real pericol ca tencuiala blocului să se desprindă și să provoace accidente.

Reporterii noștri au încercat să o contacteze pe Mihaela Buzincu, însă au constatat că asociația nu mai are nici sediu și nici telefon.

Controalele Primăriei Bârlad s-au extins, în perioada 14 iulie – 8 august, la alte opt asociații de proprietari din localitate: 8, 14, 16, 16A, 17A, 18, 25 și 28, însă neregulile descoperite nu au fost atât de grave.

Nemulțumirile bârlădenilor legate de activitatea administratorilor unor asociații nu sunt o noutate. Mulți sunt acuzați de lipsa de implicare, de dezinteres și există chioar și suspiciuni legate de cheltuirea banilor. E bine de știut, însă, că rezolvarea acestor probleme stă chiar în mâinile membrilor asociației care trebuie să profite de existența regulamentului de funcționare pentru a se organiza și lua măsuri. Sprijin și consultanță în acest sens găsesc chiar la primărie, la serviciul de specialitate.

Dar, la fel de adevărat este că mulți proprietari nu doar că nu-și cunosc drepturile, dar nu cunosc nici măcar numele președintelui sau administratorului, lăsând ca aceștia să fie aleși în funcții de o mână de vecini mai activi.

Mihaela Buzincu, administratorul Asociației de proprietari nr. 25 din Bârlad va trebui să dea explicații cu privire la felul cum a cheltuit banii pe care i-a încasat de la proprietari. Mihaela NICULESCU Un control financiar-contabil efectuat de reprezentanții Primăriei Bârlad în cadrul Asociației de proprietari nr. 25 din localitate a scos la iveală nereguli serioase. „Printre cele mai importante nereguli constatate în urma controlului se numără modul de repartizare a cheltuielilor, neafișarea listei de plată cu defalcarea de cheltuieli și modul de evidențiere a chiriilor", a declarat pentru Est News, Olga Ungureanu, șeful Serviciului de Gospodărie Comunală și Locativă (SGCL)…

Review Overview

User Rating: 4.4 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: