Home » World » Pentagonul nu intenționează să-și extindă atacurile aeriene în alte regiuni ale Irakului

Pentagonul nu intenționează să-și extindă atacurile aeriene în alte regiuni ale Irakului

Pentagonul a dat asigurări, luni, că nu intenționează să-și extindă atacurile aeriene în afara regiunilor din nordul Irakului, unde forțele sale aeriene îi vizează pe combatanții din cadrul Statului Islamic.

După ce președintele american, Barack Obama, a autorizat joi atacurile, avioanele fără pilot și cele de vânătoare ale Statelor Unite „au efectuat 15 lovituri aeriene” împotriva insurgenților Statului Islamic, a declarat generalul William Mayville, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului american al Apărării. „Nu intenționăm să ne extindem actuala campanie dincolo de operațiunile de apărare din prezent”, a afirmat el. Potrivit lui Mayville, aparatele americane efectuează zilnic între 50 și 60 de misiuni deasupra nordului Irakului. „Atacurile au rolul de a împiedica înaintarea forțelor Statului Islamic în jurul Sinjar și la vest de Erbil”, capitala Kurdistanului irakian, a explicat generalul Mayville. Statele Unite au început vineri o campanie de atacuri aeriene cu scopul de a împiedica înaintarea unor combatanți sunniți din Statul Islamic, care s-au apropiat în ultimele zile de Erbil.

Președintele american Barack Obama a justificat atacurile aeriene afirmând că sunt, în parte, menite să apere personalul american staționat în capitala Kurdistanului irakian.

Sursa: mediafax.ro

 

Pentagonul a dat asigurări, luni, că nu intenționează să-și extindă atacurile aeriene în afara regiunilor din nordul Irakului, unde forțele sale aeriene îi vizează pe combatanții din cadrul Statului Islamic. După ce președintele american, Barack Obama, a autorizat joi atacurile, avioanele fără pilot și cele de vânătoare ale Statelor Unite "au efectuat 15 lovituri aeriene" împotriva insurgenților Statului Islamic, a declarat generalul William Mayville, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului american al Apărării. "Nu intenționăm să ne extindem actuala campanie dincolo de operațiunile de apărare din prezent", a afirmat el. Potrivit lui Mayville, aparatele americane efectuează zilnic între…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile