Home » Justitie » Procurorul Șelaru, suspendat din funcție

Procurorul Șelaru, suspendat din funcție

Reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii au anunțat, ieri, suspendarea din funcție a lui Vasile Șelaru, reținut finele lunii trecute pentru fapte de corupție.

În ședința de ieri a Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii s-a descis suspendarea din funcție a lui Vasile Șelaru, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, ca urmare a rămânerii definite a măsurii de arestării preventive.

“Hotărârea Secției pentru procurori a C.S.M. a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare și 62 alin. (1) lit. aš) ți alin. (2) din Legea nr. 303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă remis de CSM.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis, la sfârșitul săptămânii trecute, menținerea deciziei Curții de Apel Iași referitoare la cercetarea lui Vasile Șelaru în stare de arest preventiv pentru fapte de corupție.

Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la sfârșitul anului 2013, Șelaru a promis unei persoane că va efectua anumite demersuri, în sensul soluționării favorabile a unei cereri de recurs, pretinzând că are influență asupra unor magistrați ieșeni.

În acest context, a solicitat cu împrumut suma de 13.000 lei fără a se stabili un termen clar de restituire. După aproximativ 2-3 săptămâni de la acordarea împrumutului inculpatul Șelaru a restituit 5.000 lei, iar diferența a păstrat-o pentru continuarea demersurilor respective.

O altă faptă pentru care este cercetat Șelaru s-ar fi consumatm potrivit procurorilor DNA, la 27 mai, când magistratul vasluian a solicitat suma de 700 lei, pentru a determina un polițist să rezolve favorabil o cerere pentru avizarea unei firme de pază.

Totodată, pe 29 mai, Șelaru a promis unei persoane că va interveni pe lângă un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care supraveghea cercetările într-un dosar penal, acceptând pentru această intervenție cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc.

Vasile Șelaru are o vechime de peste 18 ani în magistratură, el desfășurându-și activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui din anul 2000. A activat o perioadă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar în 2011 a revenit în Vaslui. În anul 2013 a candidat pentru postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, iar anul acesta la cel de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, însă a pierdut în fața celorlalți contracandidați. (Alex SAVA)

Reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii au anunțat, ieri, suspendarea din funcție a lui Vasile Șelaru, reținut finele lunii trecute pentru fapte de corupție. În ședința de ieri a Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii s-a descis suspendarea din funcție a lui Vasile Șelaru, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, ca urmare a rămânerii definite a măsurii de arestării preventive. “Hotărârea Secției pentru procurori a C.S.M. a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare și 62 alin.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: