Home » Politic » Promisiuni electorale

Promisiuni electorale

În perspectiva alegerilor prezidențiale a-nceput să plouă cu promisiuni și gogoși electorale. Cea mai recentă prevede amnânarea executării silite pentru creditele imobiliare neperformante. Chiar și în cazul în care proiectul de hotărâre care vizează acest lucru va trece de camerele decizionale până la alegeri, cei care și-au luat credite pentru locuințe, iar acum nu le mai pot achita, trebuie să înțeleagă că este vorba de o măsură cu un caracter pur temporar!

Roxana NĂSTASĂ

Nu peste mult timp, românii sunt chemați la urne pentru a alege noul președinte al țării. Coincidență sau nu, odată cu apropierea alegerilor, încep și promisiunile. O nouă inițiativă de acest gen este cea a unor parlamentari PSD. Aceștia au propus o nouă inițiativă legislativă care are în vedere suspendarea temporară a executării silite a imobilelor a celor cu credite ipotecare, până la momentul redresării financiare.

Pentru a putea beneficia de aceste facilități, debitorii trebuie să facă dovada că imobilul executat silit are destinație de locuință, că nu dețin alt imobil în acest scop și că nu realizează mai mult decât venitul minim garantat pe economie pentru fiecare membru al familiei.

Interes electoral sau simplă promisiune, această inițiativă este văzută bine de către cei aflați în situație de executare, fapt ce duce la îndeplinirea scopului principal al inițiatorilor, și anume obținerea voturilor.

Măsura privind amnistia restanțierilor cu credite ipotecare este bine venită, dat fiind faptul că aproximativ 90% din restanțeirii români se încadrează în cerințele proiectului. La Vaslui, această hotărâre este o veste foarte bună pentru restanțieri, în condițiile în care județul Vaslui se află pe locul patru pe țară într-un clasament realizat de Banca Națională a României privind restanțele la credite. Astfel, succesul voturilor este garantat în județul Vaslui dacă această lege va fi adoptată.

Acest proiect este văzut tot ca o gogoriță electorală de reprezentanții opoziției.

„Proiectul este o nouă gogoașă electorală marca PSD, împachetată de socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, sub forma unei inițiative legislative ale cărei prevederi încalcă grav Constituția și legile economiei libere. Cei patru pesedipști semnatari ai proiectului, în frunte cu Ilie Sârbu, pretind că vor să modifice Codul Civil astfel încât persoanele care au luat credite ipotecare și nu le pot achita să poată beneficia de suspendarea temporară a execuării silite a imobilelor, până la redresarea financiară, fără a plăti cauțiune. În fapt, PSD nu urmărește altceva decât să-i amăgească pe românii nevoiași, să-i păcălescă încă o dată în speranța că le va lua votul la alegerile prezidențiale”, spune senatorul PDL de Vaslui Dan Marian.

Amnistii pe bandă rulantă

Nu este prima dată când politicienii recurg la o strategie de acest gen. Din 2012, membrii s-au propus o serie de amnistii fiscale pentru diferite categorii de persoane. Exemple sunt amnistia fiscală pentru mamele care au încasat ilegal venituri suplimenatre pe lângă indemnizație din cauza unor „erori administrative”, amnistia pentru pensionarii care și-au cumpărat pensionarea înainte de termen, legea prin care cei care primesc pensii în contul muncii la CAP scapă de plata unor penalități tot ca urmare a unor erori de calcul, amnistia fiscală pentru bugetarii care au primit sporuri ilegale etc. Toate, simple… amnistii, fără niciun substrat electoral, dar cu caracter temporar!

În perspectiva alegerilor prezidențiale a-nceput să plouă cu promisiuni și gogoși electorale. Cea mai recentă prevede amnânarea executării silite pentru creditele imobiliare neperformante. Chiar și în cazul în care proiectul de hotărâre care vizează acest lucru va trece de camerele decizionale până la alegeri, cei care și-au luat credite pentru locuințe, iar acum nu le mai pot achita, trebuie să înțeleagă că este vorba de o măsură cu un caracter pur temporar! Roxana NĂSTASĂ Nu peste mult timp, românii sunt chemați la urne pentru a alege noul președinte al țării. Coincidență sau nu, odată cu apropierea alegerilor, încep și promisiunile.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: