Home » Social » A furat de la bunica pentru etnobotanice

A furat de la bunica pentru etnobotanice

Un adolescent în vârstă de 16 ani din Bârlad, M.B., și-a lăsat bunica fără economiile de ani întregi pentru a-și cumpăra etnobotanice. El a furat de la bătrână 5.000 de lei și, în câteva zile, i-a cheltuit pe toți.

Nici femeia și nici părinții băiatului nu ar fi aflat, probabil, prea curând de gestul lui, polițiștii fiind cei care l-au „mirosit”. Aceștia și-au dat seama că este ceva în neregulă cu tânărul, alaltăieri, când l-au observat hoinărind pe stradă în toiul nopții. Luat la întrebări, adolescentul s-a încurcat în explicații ceea ce a întărit și mai mult suspiciunile oamenilor legii. L-au dus la un centru specializat din Bârlad, unde a intrat pe mâna psihologilor. În cele din urmă, băiatul a spus tot.

El locuiește de mulți ani în Italia împreună cu familia, iar acum se afla în vacanță în orașul natal. Părinții îl știau plecat pentru câteva zile la niște prieteni, dar habar nu aveau ce apucături luase odrasla lor.

“Minorul a recunoscut ca a sustras cei 5.000 de lei de la bunica lui, deși știa că reprezentau economiile femeii. În cele câteva zile cât a fost plecat, a stat împreună cu niște prieteni. Mare parte din acești bani i-a folosit pentru a-și cumpăra etnobotanice. S-ar părea că băiatul are probleme de acomodare, dar cel mai trist este că a ajuns să consume etnobotanice”, ne-a declarat Ionel Bratianu, psiholog în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Băiatul urmează să se întoarcă în Italia împreună cu părinții, care au decis să apeleze la ajutorul specialiștilor pentru a-și ajuta copilul să depășească această perioadă critică din viața lui. (S.M.)

Un adolescent în vârstă de 16 ani din Bârlad, M.B., și-a lăsat bunica fără economiile de ani întregi pentru a-și cumpăra etnobotanice. El a furat de la bătrână 5.000 de lei și, în câteva zile, i-a cheltuit pe toți. Nici femeia și nici părinții băiatului nu ar fi aflat, probabil, prea curând de gestul lui, polițiștii fiind cei care l-au "mirosit". Aceștia și-au dat seama că este ceva în neregulă cu tânărul, alaltăieri, când l-au observat hoinărind pe stradă în toiul nopții. Luat la întrebări, adolescentul s-a încurcat în explicații ceea ce a întărit și mai mult suspiciunile oamenilor legii.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: