Home » World » SUA au trimis încă 130 de consilieri militari în Irak

SUA au trimis încă 130 de consilieri militari în Irak

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a anunțat marți trimiterea a 130 consilieri militari suplimentari în Irak, la Erbil, capitala Kurdistanului irakian, pentru a evalua „în profunzime” necesitățile minorității yazidi, vizată de insurgenții sunniți ai Statului Islamic (SI).

„Președintele (american Barack Obama) m-a autorizat să trimit aproximativ 130 de noi membri ai unei echipe de evaluare în nordul Irakului, la Erbil, cu scopul de a analiza în profunzime ce putem face pentru a-i ajuta pe irakieni”, a declarat Hagel. Acești consilieri, care au sosit în Irak marți, nu intenționează „să lupte”, potrivit unui oficial al Pentagonului. Ei îi vor ajuta pe cei 300 de consilieri trimiși de Obama în iunie, pentru a susține Guvernul irakian în lupta contra Statului Islamic. „Președintele mi-a spus foarte clar că noi nu revenim în Irak pentru a efectua același tip de misiuni de luptă pe care le-am desfășurat în trecut”, a declarat Hagel.

Departamentul de Stat american a anunțat luni că Washingtonul a început să ofere armament forțelor kurde care luptă împotriva insurgenților sunniți. Livrările de armament au început săptămâna trecută, a precizat diplomația americană. Aviația militară americană a început vineri să atace poziții militare ale grupului terorist sunnit Stat Islamic, pentru a opri avansarea insurgenților spre Kurdistanul irakian și pentru a proteja consulatul american din Erbil.

Sursa: mediafax.ro

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a anunțat marți trimiterea a 130 consilieri militari suplimentari în Irak, la Erbil, capitala Kurdistanului irakian, pentru a evalua "în profunzime" necesitățile minorității yazidi, vizată de insurgenții sunniți ai Statului Islamic (SI). "Președintele (american Barack Obama) m-a autorizat să trimit aproximativ 130 de noi membri ai unei echipe de evaluare în nordul Irakului, la Erbil, cu scopul de a analiza în profunzime ce putem face pentru a-i ajuta pe irakieni", a declarat Hagel. Acești consilieri, care au sosit în Irak marți, nu intenționează "să lupte", potrivit unui oficial al Pentagonului. Ei îi vor ajuta…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: