Home » Justitie » Băuți la volan

Băuți la volan

Luni seara, polițiștii Biroului Rutier Bârlad au oprit în trafic un autoturism, pe strada Republicii, condus de Constantin P, în vârstă de 38 ani, din comuna Grivița. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au prelevat mostre biologice.

La aceeași dată, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflându-se în serviciul de patrulare pe Calea Basarabiei din localitate, au oprit pentru control un autoturism care circula din direcția centru către zona industrială. Conducătorul auto C. Marius a fost supus testării cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot spre seară, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza Satului Nou, comuna Muntenii de Sus, au oprit un autoturism. Conducătorul acestuia, M. Mihai, de 31 ani, din comuna Muntenii de Sus, emana halenă alcoolică. Acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest. Polițiștii au condus bărbatul la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, iar conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt conducător auto, C. Petru, de 49 ani, din municipiul Vaslui, a fost identificat de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier în seara de 11.08.2014, în timp ce conducea un autoturism pe strada Păcii, din municipiul Vaslui, deși se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a reieșit o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La o zi distanță, poliția a fost sesizată prin apel la 112 de faptul că, între localitățile Lunca Veche și Oțetoaia, a avut loc un accident de circulație. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Postului de Poliție Lunca Banului s-au deplasat la locul producerii acestuia. Aceștia au stabilit că V. Eugen, de 60 ani, din satul Broscoșești, comuna Lunca Banului, după ieșirea dintr-o curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, autovehiculul răsturnându-se în afara părții carosabile. Conducătorul a refuzat transportul la Spitalul municipal Huși în vederea acordării de îngrijiri medicale. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,75mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto implicat într-un accident rutier este și R. Șerban, de 27 ani, cu domiciliu în comuna Deleni. Acesta, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar autovehiculul a ajuns într-un șanț. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot marți, polițiștii au oprit un autovehicul pentru control, pe raza localității Pădureni. Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui M. Ioan, de 45 ani, din localitate. În urma testării cu alcooltestul, a rezultat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul este cercetat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Tot în urmă cu două zile, M. Casian, de 31 ani, din comuna Băcești, a fost identificat de către polițiști din cadrul Poliției Rurale Negrești, în timp ce conducea un moped pe raza comunei Băcești. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, motiv pentru care este cercetat penal pentru infracțiunea de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Acești conducători auto sunt cercetați penal pentru conducerea un autoturism sub influența alcoolului și conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără deținerea unui permis de conducere. (G.V.)

Luni seara, polițiștii Biroului Rutier Bârlad au oprit în trafic un autoturism, pe strada Republicii, condus de Constantin P, în vârstă de 38 ani, din comuna Grivița. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au prelevat mostre biologice. La aceeași dată, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflându-se în serviciul de patrulare pe Calea Basarabiei din localitate, au oprit pentru control un autoturism care circula din direcția centru către zona industrială. Conducătorul auto C. Marius a fost supus testării cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind…

Review Overview

User Rating: 3.7 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: