Home » Social » Femeile POT

Femeile POT

Sub acest titlu a fost lansat, ieri, un proiect care își propune să furnizeze femeilor două tipuri de servicii specializate privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Proiectul POT (Putere, Organizare Tenacitate) pune la dispoziția femeilor interesate din județele Vaslui și Iași, cursuri de calificare sau furnizare de servicii de consultanță. Participantele vor primi, pe lângă masă și transport unde este cazul, o subvenție în valoare de 400 de lei.

Alexandru CROITORU

Ieri, în sala de ședințe a Consiliului Județean Vaslui a fost lansat proiectul “Femeile POT (Putere, Organizare, Tenacitate), inițiativă ce urmărește creșterea oportunităților de angajare a femeilor și persoanelor vulnerabile din județele Iași și Vaslui și să promoveze principiul egalității de șanse și de gen. Mai exact, acest proiect își propune să furnizeze femeilor două tipuri de servicii specializate privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă prin două activități distincte. Prima dintre ele este cea de furnizare de servicii de formare profesională cum ar fi: baby-sitter, îngrijitor bătrâni la domiciliu, confecționer-asamblor articole textile, lucrător în comerț și agent de vânzări. Primele două categorii de formare profesională se adresează, mai ales, femeilor care își caută un loc de muncă în comunitatea Europeană, iar cele două sunt cele mai căutate. Din punctul de vedere al inițiatorilor acestui proiect, o calificare în cele două domenii ar putea aduce un surplus salarial femeilor care prestează astfel de munci prin țările Uniunii Europene.

O altă categorie de servicii furnizate sunt cele legate de specializarea și perfecționarea în domenii ca: educație antreprenorială, utilizare IT, comunicare/competențe social-civice cu o componentă de dezvoltare personală, limbi străine, nivel începători și mediu, inspector resurse umane și contabilitate primară. Sumplimentar, femeile dornice pot avea acces la servicii de consultanță și asistență pentru începerea unei activități independente sau pentru inițierea unei afaceri.

Proiectul în sine este bine văzut de către reprezentanții mai multor instituții vasluiene, printer care, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Prefectura, Consiliul Județean sau Agenția pentru Ocupare și Formare Profesională mai ales că, la nivelul județului nostru, numărul de șomeri este unul extreme de ridicat și peste 7,5% dintre șomeri sunt femei aflate în plată.

“M-aș bucura foarte mult ca, din cele 500 de femei pe care aveți de gând să le formați și să le școliți măcar 50 dintre ele să-și găsească un loc de muncă dar, la ora actuală situația este așa cum o știm cu toții. Pentru a rezista pe piața muncii este important ca, în afară de meseria de bază, să știm să facem și altceva în așa fel încât să găsim oportunități pe piața muncii. Sper și cred că proiectul va avea succes chiar dacă este unul complicat dar avețI de luptat cu reticența femeilor care, de 20 de ani, tot li se spune că va fi bine șI cu atât au rămas”, a spus Vasile Mihalachi, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Proiect de milioane dedicate exclusive femeilor

Proiectul lansat ieri este finanțat, în proporție de 98% din fonduri europene nerambursabile, iar valoarea lui se ridică la 1.681.537 lei și este derulat în parteneriat cu SC Info Educația SRL din Iași, iar grupul țintă al proiectului în constituie 450 de femei din județele Vaslui și Iași care doresc să se mențină pe piața muncii, să avanseze în carieră sau să se lanseze în antreprenoriat. Se propune sprijinirea a cel puțin 85 de femei care doresc inițierea unei afaceri, prin crearea de programe specifice de formare în domeniu și sprijin metodologic. Toate cursantrele vor primi și o subvenție de câte 400 de lei de persoană și, acolo unde este cazul, li se va asigura transport.

Este un proiect pe care l-am simțit foarte aproape de sufletul nostru pentru că, într-adevăr, femeile pot și proiectul vrea să crească oportunitatea de angajare a femeilor într-un județ în care șomajul ocupă un loc fruntaș“ a mai spus Cristina Vasiliu, managerul de proiect.

Sub acest titlu a fost lansat, ieri, un proiect care își propune să furnizeze femeilor două tipuri de servicii specializate privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Proiectul POT (Putere, Organizare Tenacitate) pune la dispoziția femeilor interesate din județele Vaslui și Iași, cursuri de calificare sau furnizare de servicii de consultanță. Participantele vor primi, pe lângă masă și transport unde este cazul, o subvenție în valoare de 400 de lei. Alexandru CROITORU Ieri, în sala de ședințe a Consiliului Județean Vaslui a fost lansat proiectul “Femeile POT (Putere, Organizare, Tenacitate), inițiativă ce urmărește creșterea oportunităților de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile