Home » Justitie » Săptămână neagră pe șoselele județului

Săptămână neagră pe șoselele județului

În cursul unei singure săptămâni, pe șoselele din județul Vaslui au avut loc două accidente, unul soldându-se cu moartea unui copil de șase ani.

Primul accident s-a petrecut pe raza localității Ghermănești, comuna Drânceni, unde un autoturism a lovit un minor în vârstă de 15 ani. Conform martorilor, minorul se afla pe partea carosabilă pentru a dirija o turmă de vite. În urma accidentului, copilul a fost transportat de urgență la Spitalul municipal Huși, fiind internat cu „fractură membru inferior drept”. Polițiștii Serviciului Rutier au întocmit dosar penal șoferului pentru vătămare corporală din culpă.

Cel de-al doilea accident s-a petrecut în afara localității Vladia, comuna Dragomirești. Un minor în vârstă de șase ani, dupa ce a sărit dintr-o căruță, s-a angajat fără să se asigure în traversarea drumului, unde a fost lovit în plin de o mașină. Victima a fost transportată în stare gravă la o unitate medicală din județul Iași. În ciuda eforturilor medicilor de a-l salva, baiețelul a murit ca urmare a leziunilor suferite. Șoferul nu consumase băuturi alcoolice și s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

De la începutul anului s-au înregistrat 36 de accidente de circulație în care au fost implicați minori. Dintre acestea, nouă s-au soldat cu vătămări corporale grave. În 18 cazuri, producerea accidentelor s-a datorat modului neregulamentar de traversare a străzii.

Poliția Rutieră recomandă părinților să-i învețe pe cei mici regulile de bază atunci când traversează strada precum și respectarea zonelor de traversare. (G.V.)

În cursul unei singure săptămâni, pe șoselele din județul Vaslui au avut loc două accidente, unul soldându-se cu moartea unui copil de șase ani. Primul accident s-a petrecut pe raza localității Ghermănești, comuna Drânceni, unde un autoturism a lovit un minor în vârstă de 15 ani. Conform martorilor, minorul se afla pe partea carosabilă pentru a dirija o turmă de vite. În urma accidentului, copilul a fost transportat de urgență la Spitalul municipal Huși, fiind internat cu "fractură membru inferior drept". Polițiștii Serviciului Rutier au întocmit dosar penal șoferului pentru vătămare corporală din culpă. Cel de-al doilea accident s-a petrecut…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: