Home » Invatamant » A început a doua sesiune a bacalaureatului

A început a doua sesiune a bacalaureatului

Ieri a început sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2014. Cei care nu au reușit să obțină note de trecere, au rămas corigenți la anumite discipline sau pur și simplu nu s-au prezentat în vară pentru că „nu au avut chef” au o nouă șansă de a obține diploma de bacalaureat.

În județul Vaslui, pentru sesiunea de toamnă s-au înscris 1.200 de elevi care, ieri au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la limba și literatura română. Elevii nu au intrat încă în febra bacalaureatului întrucât probele orale sunt ușoare, spun ei.

„Emoții nu au fost azi pentru că probele acestea le trece oricine. Mai greu va fi de lunea viitoare, la probele scrise. Acela e bacul propiu-zis, acolo vor fi emoții” a spus un elev.

Deși s-au înscris la examen, majoritatea au recunoscut că nu sunt prea bine pregătiți și că părinții i-au împins de la spate să participe pentru că nu se știe niciodată când vor avea nevoie de diplomă.

Mâine se va desfășura proba de evaluare a competențelor lingvistice la o limbă străină, urmând ca joi și vineri să aibă loc evaluarea competențelor digitale. Probele scrise încep lunea viitoare, debutând cu limba și literatura română pe 25 august, pe 27- proba obligatorie a profilului și pe 29 august, ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării.

Afișarea rezultatelor este programată pe 1 septembrie până la ora 12, iar depunerea contestațiilor va avea loc în aceeași zi, între orele 12 – 16. Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 septembrie, moment în care fericiții cu diplomă de bacalaureat își vor putea urma studiile înscriindu-se la facultate sau școli postliceale sau se vor putea angaja, în funcție de dorințe. (Roxana NĂSTASĂ)

Ieri a început sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2014. Cei care nu au reușit să obțină note de trecere, au rămas corigenți la anumite discipline sau pur și simplu nu s-au prezentat în vară pentru că "nu au avut chef" au o nouă șansă de a obține diploma de bacalaureat. În județul Vaslui, pentru sesiunea de toamnă s-au înscris 1.200 de elevi care, ieri au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la limba și literatura română. Elevii nu au intrat încă în febra bacalaureatului întrucât probele orale sunt ușoare, spun ei. "Emoții nu au fost azi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: