Home » Social » Beneficiile folosirii caramizilor BCA pentru constructia casei tale (P)

Beneficiile folosirii caramizilor BCA pentru constructia casei tale (P)

In momentul in care trebuie sa alegi materialul pentru zidaria casei tale, constructorii iti vor oferi de cele mai multe ori doar trei variante: caramida standard, lemn sau BCA (Beton Celular Autoclavizat). Despre acesta din urma vom vorbi in randurile urmatoare alaturi de avantajele folosirii lor.

Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania ofera multe informatii utile legate de zidarie din BCA, respectiv: progresele inregistrate in tehnologiile de productie, tendintele care apar in acest sector, un scurt istoric al dezvoltarii acestui tip de material etc.

Accesand website-ul Organizatiei PRO BCA  – probca.ro – printre diverse alte informatii interesante despre BCA veti afla si urmatoarele:

– materialul a fost inventat de catre  suedezul- Johan Axel Eriksson si exista pe piata materialelor de constructii de mai bine de 70 de ani;

– este produs sub forma de blocuri, panouri (pentru pereti, podea si acoperis) si buiandrugi si se foloseste in constructii, atat pentru ziduri si ztructuri de interior cat si pentru ziduri  de exterior;

– este un material usor de taiat si slefuit, deci ofera o instalare usoara;

– este renumit pentru ca are un impact minim asupra mediului.

Mai multe detalii despre zidaria din BCA gasiti pe site-ul organizatiei patronale – ProBCA.ro. Acolo veti gasi si un scurt istoric al acestui tip de material, precum si date legate de compozitia acestuia si procesul sau de fabricatie. Mai departe veti afla punctual cateva avantaje ale folosirii blocurilor de BCA in constructia unei case:

●       Blocurile de BCA folosite in zidarie au si proprietati de termoizolare, deci folosirea materialelor suplimentare pentru izolare nu va mai fi necesara

●       Constructia avanseaza rapid datorita dimensiunilor mari ale blocurilor de BCA (cat 10 caramizi standard)

●       Este un material de constructii ecologic, nu afecteaza mediul inconjurator. De asemenea, fiind un material mineral, BCA-ul este ignifug, proprietate foarte importanta pentru materialele folosite in constructii.

●       Ziditul cu un asemenea material este usor nu numai datorita dimensiunilor caramizilor, ci si pentru ca acestea au o greutate mica si necesita putin mortar.

●       asigura o izolare fonica buna

●       pentru operatii ulterioare, taierea, gaurirea si frezarea peretilor din BCA se realizeaza cu usurinta

●       caldura din interiorul casei va ramane acolo datorita coeficientului mic de conductivitate termica

●       se poate opta pentru BCA de diferite clase de rezistenta si astfel sa alegeti grosimea zidurilor, capacitatea de termoizolare si rezistenta la compresiune

Lista de beneficii poate sa continue insa pentru a va convinge si mai mult de acestea va invitam sa vedeti cateva constructii cu zidarie din BCA. Le gasiti aici.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: