Home » Social » Biblioteca „Stroe S. Belloescu” promovează ideea de voluntariat

Biblioteca „Stroe S. Belloescu” promovează ideea de voluntariat

Deși pe timpul verii au desfășurat mai multe proiecte, care de care mai atractive pentru cititori, reprezentanții Bibliotecii „Stroe S. Belloescu” Bârlad nu se opresc. Cel mai recent se numește „Raftul de inițiativă”, care este derulat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Proiectul se va derula în perioada mai 2014 – iunie 2015.

În cadrul acestuia, Pro Vobis va sprijini 15 biblioteci publice să dezvolte oportunități de implicare prin voluntariat. Acestea vor oferi un spațiu adecvat persoanelor interesate să se implice în beneficiul unor cauze comunitare.

Biblioteca Municipală „Stroe Belloescu” Bârlad se numără printre cele 15 biblioteci selectate în cadrul acestui proiect ce beneficiază de o finanțare europeană de peste 74.000 de euro.

Printre principalele beneficii pe care „Raftul cu inițiativă” le aduce Bibliotecii „Stroe Belloescu” Bârlad, se numără dezvoltarea capacității de a recruta și reține voluntari din diferite categorii, care să contribuie la dezvoltarea instituției, a comunității, dar și la dezvoltarea lor personală.

De asemenea, prin acest proiect se urmărește dezvoltarea de noi servicii care să servească nevoilor comunității și ale instituției, creându-se astfel poziționarea instituției ca bibliotecă activă, modernă, centru de resurse și oportunități pentru comunitate.

Atât biblioteca din Bârlad, cât și celelalte selectate, vor beneficia de consultanță personalizată în gestionarea de programe de voluntariat și evenimente concrete de promovare a voluntariatului.

Drept urmare, până în iunie 2015, Biblioteca „Stroe Belloescu” Bârlad, va avea statutul de Bibliotecă Voluntară. O bibliotecă voluntară este un spațiu dedicat oportunităților de învățare și dezvoltare continuă, un punct de informare cu privire la voluntariat și beneficiile acestuia, dar și un loc unde ideile noi de proiecte vor putea fi puse în aplicare.

În perioada următoare, biblioteca locală va deveni un spațiu deschis tuturor vârstelor și grupurilor sociale. Biblioteca îi va întâmpina pe toți cei care îi va trece pragul cu informații despre voluntariat și totodată, le va expune celor interesați și avantajele aduse de acesta.(Daniela PORUMB)

Deși pe timpul verii au desfășurat mai multe proiecte, care de care mai atractive pentru cititori, reprezentanții Bibliotecii "Stroe S. Belloescu" Bârlad nu se opresc. Cel mai recent se numește „Raftul de inițiativă”, care este derulat de Pro Vobis - Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Proiectul se va derula în perioada mai 2014 - iunie 2015. În cadrul acestuia, Pro Vobis va sprijini 15 biblioteci publice să dezvolte oportunități de implicare prin voluntariat. Acestea vor oferi un spațiu adecvat persoanelor interesate să se implice în beneficiul unor cauze…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 2 votes)

About Mihai Vasile