Home » National » Ucraina: Consulul onorific al Lituaniei la Lugansk, răpit și ucis de rebeli (șeful diplomației lituaniene)

Ucraina: Consulul onorific al Lituaniei la Lugansk, răpit și ucis de rebeli (șeful diplomației lituaniene)

Consulul onorific la Lituaniei, Mykola Zelenets, a fost răpit și ucis la Lugansk, bastion al rebelilor proruși din estul Ucrainei, a anunțat șeful diplomației lituaniene Linas Linkevicius, pe contul său de Twitter, informează AFP.

„Am aflat cu profundă tristețe că Mykola Zelenets, consulul onorific al Lituaniei la Lugansk, a fost răpit și ucis cu brutalitate de către teroriști”, a scris ministrul, aflat în vizită la Kiev, care a fost primit vineri de președintele ucrainean Petro Poroșenko. Sute de persoane au fost răpite de separatiștii pro-ruși de la începutul conflictului din estul Ucrainei la mijlocul lunii aprilie, între care jurnaliști, militanți pro-ucraineni, preoți, observatori internaționali și simplii cetățeni considerați suspecți.

Amnesty International a denunțat într-un raport în luna iulie sute de cazuri de răpiri comise în mare parte de ‘separatiști înarmați’, ale căror victime ‘au fost de multe ori supuse unor acte de tortură’.

Sursa: agerpres.ro

Consulul onorific la Lituaniei, Mykola Zelenets, a fost răpit și ucis la Lugansk, bastion al rebelilor proruși din estul Ucrainei, a anunțat șeful diplomației lituaniene Linas Linkevicius, pe contul său de Twitter, informează AFP. "Am aflat cu profundă tristețe că Mykola Zelenets, consulul onorific al Lituaniei la Lugansk, a fost răpit și ucis cu brutalitate de către teroriști", a scris ministrul, aflat în vizită la Kiev, care a fost primit vineri de președintele ucrainean Petro Poroșenko. Sute de persoane au fost răpite de separatiștii pro-ruși de la începutul conflictului din estul Ucrainei la mijlocul lunii aprilie, între care jurnaliști, militanți…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile