Home » Business » Angela Merkel anunță crearea, în curând, a unui fond de 500 de milioane euro pentru estul Ucrainei

Angela Merkel anunță crearea, în curând, a unui fond de 500 de milioane euro pentru estul Ucrainei

Cancelarul german, Angela Merkel, și președintele ucrainean, Petro Poroșenko, au anunțat crearea, în curând, a unui fond special de 500 de milioane de euro pentru reconstruirea infrastructurii în regiunea Donbas, afectată de conflictul între armata ucraineană și insurgenții proruși.

„Ne amintim cu toții de Planul Marshall destinat Europei postbelice. Pot spune astăzi că acesta este Planul Merkel, destinat reconstruirii infrastructurii în Donbas”, a spus Poroșenko.

„A venit vremea ca pacea să se instaureze în zona Donbas. Administrația ucraineană va face totul, în colaborare cu partenerii europeni, pentru a se ajunge la pace. Dar acest lucru nu se va întâmpla în detrimentul suveranității, integrității teritoriale și independenței Ucrainei”, a spus Poroșenko.

Angela Merkel a pledat, în cursul vizitei la Kiev, pentru instituirea unui armistițiu bilateral în regiunile separatiste din estul Ucrainei. „Pentru a obține succesul, trebuie să fie două părți. Nu se poate ajunge la pace în mod unilateral. Sper că discuțiile cu Rusia vor fi încununate de succes. Planul există, trebuie să fie urmat de acțiuni”, a spus Merkel, pledând pentru un armistițiu bilateral în estul Ucrainei.

Angela Merkel nu a exclus posibilitatea adoptării unor noi sancțiuni internaționale împotriva Rusiei după trimiterea unui convoi în estul Ucrainei. „Nu putem exclude posibilitatea de a analiza noi sancțiuni, dacă nu vor exista progrese în rezolvarea crizei”, a spus Merkel.

Întrebată despre anexarea regiunii Crimeea de către Rusia, Angela Merkel a catalogat acțiunea drept „ilegală”, explicând că, dacă Europa ar recunoaște legitimitatea acestei situații, ar fi amenințată integritatea teritorială a tuturor țărilor europene.

Angela Merkel a afirmat că integritatea teritorială a Ucrainei este „esențială”. „Semnificația vizitei mele este că Guvernul german consideră că integritatea teritorială a Ucrainei este esențială”, a spus Merkel.

Sursa: mediafax.ro

Cancelarul german, Angela Merkel, și președintele ucrainean, Petro Poroșenko, au anunțat crearea, în curând, a unui fond special de 500 de milioane de euro pentru reconstruirea infrastructurii în regiunea Donbas, afectată de conflictul între armata ucraineană și insurgenții proruși. "Ne amintim cu toții de Planul Marshall destinat Europei postbelice. Pot spune astăzi că acesta este Planul Merkel, destinat reconstruirii infrastructurii în Donbas", a spus Poroșenko. "A venit vremea ca pacea să se instaureze în zona Donbas. Administrația ucraineană va face totul, în colaborare cu partenerii europeni, pentru a se ajunge la pace. Dar acest lucru nu se va întâmpla în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile