Home » Sport » Concurs de orientare turistică la Bârlad

Concurs de orientare turistică la Bârlad

În week-end peste 50 de sportivi și-au arătat priceperea de a se orienta cu harta în mână prin pădurea din Grădina Publică Bârlad.

Sâmbătă, în Grădina Publică din Bârlad, a avut loc cea de-a X-a ediție a concursului ”Cupa Cronos – Orientare turistică”, organizat de Clubul ”Cronos” Bârlad. La acesta s-au înscris 50 de sportivi, care au fost împărțiți în mai multe categorii: echipă formată din părinți cu unu sau mai mulți copii, începători (cei care nu au mai participat la un astfel de eveniment), avansat (cei pentru care orientarea turistică nu mai are nici o taină) și individual (cei care sunt începători sau avansați și și-au dorit să încerce). Concurenții au fost de la cluburile din Iași, Roman, București, Ploiești, Brașov, dar și din Bârlad.

Concursul a fost privit cu entuziasm atât de copii cât și de oamenii mari. În competiție s-au aruncat și cei trecuți de prima tinerețe, cel mai vârstnic concurent având 65 de ani.

În ultimul moment s-au înscris circa 15 persoane din Bârlad, la categoria începători. Noi am rămas plăcut impresionați că bârlădenii au privit cu entuziasm acest sport și ni s-au alăturat într-un număr destul de mare ” ne-a declarat Sorin Grigoraș, președintele Clubului „Cronos” Bârlad

Startul pentru curajoșii care s-au înscris la această competiție a fost dat sâmbătă, la ora 16. Fiecare concurent a primit înaintea startului o fișă de concurs și o hartă cu traseul corespunzător categoriei la care era inclus. Pe harta primită aceștia aveau marcate punctele de control prin care trebuiau să treacă. La fiecare punct de control sportivii au avut de pontat fișa de concurs primită.

Pasionații de acest sport au avut parte de activități de orientare în mediul înconjurător, organizatorii urmărind să le consolideze acestora cunoștințele și totodată, să le dezvolte și să le întărească relațiile colegiale, de colaborare în îndeplinirea sarcinilor.

Pentru a le stârni sportivilor spiritul competițional, concursul s-a desfășurat contra cronometru. La finalul competiției, toți cei prezenți au fost răsplătiți pentru efortul lor cu diplome de participare. Primii clasați au primit cupe, iar ceilalalți în ordinea timpului obținut au primit plachete și diplome.

Atât eu, cât și ceilalți implicați în organizarea acestui concurs, încercăm să ținem acest sport viu. De la un an la altul numărul celor care își doresc să cunoască acest sport s-a redus considerabil. În schimb anul acesta am rămas impresionați, întrucât au fost multe persoane care s-au arătat dornice să cunoască tainele acestui sport” a mai spus Sorin Grigoraș. (Daniela PORUMB)

În week-end peste 50 de sportivi și-au arătat priceperea de a se orienta cu harta în mână prin pădurea din Grădina Publică Bârlad. Sâmbătă, în Grădina Publică din Bârlad, a avut loc cea de-a X-a ediție a concursului ”Cupa Cronos – Orientare turistică”, organizat de Clubul ”Cronos” Bârlad. La acesta s-au înscris 50 de sportivi, care au fost împărțiți în mai multe categorii: echipă formată din părinți cu unu sau mai mulți copii, începători (cei care nu au mai participat la un astfel de eveniment), avansat (cei pentru care orientarea turistică nu mai are nici o taină) și individual (cei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: