Home » Justitie » Din doua rele, aia ieftină-i mai bună

Din doua rele, aia ieftină-i mai bună

În anii anteriori, vizitele făcute în mediul rural de inspectorii vasluieni responsabili cu protecția consumatorilor se terminau ca în filmele de comedie. Era ca un fel de joc de-a v-ați ascunselea. Inspectorii nici nu intrau bine în primul magazin din comuna vizată, că toți gestionarii de pe o rază de câțiva kilometri aflau despre asta. Sătenii cu butic încuiau porțile magazinelor și dispăreau fără urmă din cauza treburilor personale presante care le frământau conștiința, iar inspectorii plecau fără a-și face datoria.

De puțin timp însă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Vaslui a pus în aplicare ceea ce legislația în domeniu prevedea de mai demult: sancționarea magazinelor din sate care nu au afișat programul de funcționare, respectiv a celor care nu respectă acest program. Rezultatul este că săptămânal, în medie doi patroni din mediul rural primesc amenzi între 1.000 și 10.000 de lei, deoarece atunci când apar inspectorii CJPC au prăvăliile închise. Surse din cadrul instituției au declarat ca după aplicarea acestor amenzi, majoritatea patronilor au realizat că este de preferat să nu-și mai închidă magazinele, chiar dacă funcționează în neregulă. Motivul: amenzile pentru diversele nereguli existente sunt mai mici decât cele date de salariații CJPC pentru nerespectarea programului de funcționare. (Bogdan RUSU)

În anii anteriori, vizitele făcute în mediul rural de inspectorii vasluieni responsabili cu protecția consumatorilor se terminau ca în filmele de comedie. Era ca un fel de joc de-a v-ați ascunselea. Inspectorii nici nu intrau bine în primul magazin din comuna vizată, că toți gestionarii de pe o rază de câțiva kilometri aflau despre asta. Sătenii cu butic încuiau porțile magazinelor și dispăreau fără urmă din cauza treburilor personale presante care le frământau conștiința, iar inspectorii plecau fără a-și face datoria. De puțin timp însă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Vaslui a pus în aplicare ceea ce legislația în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: