Home » Invatamant » Limba română, spaima absolvenților la bac

Limba română, spaima absolvenților la bac

Absolvenții claselor a XII-a susțin astăzi proba scrisă la limba și literatura română din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat.

Dacă pentru probele orale nu au avut nevoie de prea multă pregătire, după cum spun ei, întrucât nu există posibilitatea de a nu fi promovat, la probele scrise emoțiile elevilor sunt mari. Majoritatea au depus puțin mai mult efort în speranța că norocul le va surâde și vor trece cu brio peste examenul maturității. Emoții nu au numai ei, ci și părinții care îi însoțesc și îi așteaptă cu sufletul la gură la ieșirea din centrele de examen. Ca la fiecare sesiune de bacalaureat, limba română le dă cele mai mari bătăi de cap absolvenților. Mulți dintre ei speră să nu mai aibă de analizat creații literare în versuri.

Următoarea probă este proba obligatorie a profilului ce va avea loc miercuri, iar vineri absolvenții vor susține proba la alegere a profillului.

Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 12, iar depunerea contestațiilor va avea loc în aceeași zi între orele 12 și 16, rezultatele finale fiind afișate pe 4 septembrie.

În județul Vaslui s-au înscris pentru această sesiune de bacalaureat aproximativ 1200 de elevi. (Roxana NĂSTASĂ)

Absolvenții claselor a XII-a susțin astăzi proba scrisă la limba și literatura română din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat. Dacă pentru probele orale nu au avut nevoie de prea multă pregătire, după cum spun ei, întrucât nu există posibilitatea de a nu fi promovat, la probele scrise emoțiile elevilor sunt mari. Majoritatea au depus puțin mai mult efort în speranța că norocul le va surâde și vor trece cu brio peste examenul maturității. Emoții nu au numai ei, ci și părinții care îi însoțesc și îi așteaptă cu sufletul la gură la ieșirea din centrele de examen.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: