Home » Administratie » Primarul Bârladului despre "leapșa cu găleata" – "Țara arde și baba se piaptănă"

Primarul Bârladului despre "leapșa cu găleata" – "Țara arde și baba se piaptănă"

Edilul-șef este de părere că gesturile caritabile pot fi făcute și fără să te prostești public. Primarul crede că cei care vor să doneze o pot face și fără să-și toarne apă în cap, gest pe care l-a caracterizat drept „un moft occidental”.

Simona MIHĂILĂ

„Ice Bucket”, sau, în limbaj mioritic „leapșa cu găleata”, isteria cu cuburi de gheață care le provoacă sete de imagine persoanelor publice din România, este complet dezavuată de primarul Constantin Constantinescu. El consideră că nu e absolut necesar să te prostești public ca să promovezi o acțiune caritabilă.

„Mi se pare o chestie complet deplasată pentru România. Noi nu suntem Anglia, Franța, America, nu suntem o țară din asta în care lumea nu mai are ce face și recurge la gesturi ciudate ca ăsta ca să iasă în evidență. Avem problemele noastre. Primul lucru care mi-a trecut prin cap în momentul în care am văzut cum ia amploare trăznaia asta a fost că țara arde și baba se piaptănă”, a fost de părere Constantinescu.

Primarul crede că cei care vor să doneze o pot face și fără să-și toarne apă în cap, gest pe care l-a caracterizat drept „un moft occidental”.

Noua ”distracție” a debutat în Noua Zeelandă, în timpul unei campanii de donații pentru bolnavii de cancer. La scurt timp, „Ice Bucket” a ajuns în SUA prin intermediul unei campanii umanitare de conștientizare pentru scleroza laterală amiotrofică, cunoscută sub numele de boala Lou Gehrig.

Este boala de care suferă fizicianul Stephen Hawking, cel care, în ciuda previziunilor sumbre ale medicilor, a ajuns la vârsta de 72 de ani și este unul dintre cei mai respectați oameni de știință din întreaga lume.

”Leapșa cu găleata” este metoda prin care se presupune că atrage atenția. Cine o primește nominalizează trei persoane care au la dispoziție 24 de ore pentru a face același lucru și să doneze o sumă de bani către o organizație de caritate.

Ce părea doar o simplă nebunie s-a transformat într-o adevărată ”epidemie” în masă după ce Mark Zuckerberg, directorul general al Facebook, a acceptat provocarea de la niște manageri de top: ”După ce îmi torn găleata cu apă cu gheață în cap, le adresez provocarea altor trei oameni. Îi provoc pe Bill Gates, partenera mea de la Facebook și fondatorul Netflix”, a spus Zuckerberg.

Fundația care se ocupă de strângerea fondurilor pentru ALS (scleroza laterală amiotrofică) a declarat că fenomenul le-a adus milioane de dolari până acum, mai exact, 15,6 milioane de dolari, față de doar 1,8 milioane cât s-au înregistrat anul trecut, în aceeași perioadă.

Edilul-șef este de părere că gesturile caritabile pot fi făcute și fără să te prostești public. Primarul crede că cei care vor să doneze o pot face și fără să-și toarne apă în cap, gest pe care l-a caracterizat drept "un moft occidental". Simona MIHĂILĂ "Ice Bucket", sau, în limbaj mioritic "leapșa cu găleata", isteria cu cuburi de gheață care le provoacă sete de imagine persoanelor publice din România, este complet dezavuată de primarul Constantin Constantinescu. El consideră că nu e absolut necesar să te prostești public ca să promovezi o acțiune caritabilă. "Mi se pare o chestie complet deplasată…

Review Overview

User Rating: 0.35 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

One comment

  1. Eu va propun sa scrieti de adevaratele probleme ale Barladului, in care edilul sef a adus Barladul in ultimul hal. Gropile si praful de pe strazi, minciunile electorale care ni le-a tot spus acest edil sef.cheltuirea banului public in interesul personal al edilului sef si multe alte nemultumiri ale barladenilor !