Home » World » ÎNTÂLNIRE bilaterală între președintele Ucrainei și cel al Rusiei. Putin: Vom face totul pentru pace și încetarea vărsării de sânge în Ucraina/ Poroșenko: Toate părțile au susținut planul de pace

ÎNTÂLNIRE bilaterală între președintele Ucrainei și cel al Rusiei. Putin: Vom face totul pentru pace și încetarea vărsării de sânge în Ucraina/ Poroșenko: Toate părțile au susținut planul de pace

Președinții Ucrainei și Rusiei, Petro Poroșenko și Vladimir Putin, au avut o întrevedere bilaterală cu ocazia summitului regional de la Minsk. Putin a declarat marți seara că Rusia va face totul pentru un proces de pace și pentru încetarea vărsării de sânge în Ucraina, iar Poroșenko a declarat miercuri că toate părțile, inclusiv Rusia, au susținut propunerile sale pentru încetarea confruntărilor în estul Ucrainei.

UPDATE 02:51 Petro Poroșenko afirmă că toate părțile au susținut planul său de pace pentru estul Ucrainei

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat miercuri că toate părțile, inclusiv Rusia, au susținut propunerile sale pentru încetarea confruntărilor în estul Ucrainei, după o întâlnire bilaterală la Minsk cu omologul său rus, Vladimir Putin, relatează AFP.

„Strategia de pacificare pe care vrea s-o aplice Ucraina a fost susținută de către toți liderii care au participat la summitului de la Minsk, fără excepție”, a afirmat Poroșenko, potrivit unui comunicat publicat pe contul său de Facebook.

UPDATE 01:23 – Putin: Rusia va face totul pentru un proces de pace și încetarea vărsării de sânge în Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat marți seara că Rusia va face totul pentru un proces de pace și pentru încetarea vărsării de sânge în Ucraina, relatează agenția RIA Novosti.

„Rusia va face totul pentru procesul de pace, dacă acesta va fi lansat (în Ucraina). Acest proces trebuie să înceapă cât mai curând”, a afirmat Putin, după o întrevedere la Minsk cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko.

El a adăugat că în cadrul negocierilor s-a convenit asupra unei noi reuniuni a Grupului de contact pentru Ucraina. Reuniunea urmează să aibă loc în zilele următoare, la Minsk.

De asemenea, președintele rus a comentat arestarea de către serviciile de securitate ucrainene a unor parașutiști ruși. El a confirmat declarațiile unei surse militare ruse, menționând că cei zece militari participau la misiuni de patrulare la frontiera ruso-ucraineană.

„Încă nu am primit un raport din partea Ministerului Apărării, însă am înțeles că acești militari patrulau frontiera și, posibil, au traversat-o accidental”, a afirmat Putin.

Conform Serviciului ucrainean de securitate (SBU), zece parașutiști ruși au fost arestați la Zerkalnîi, la circa 20 de kilometri de frontieră și la 50 de kilometri de bastionul separatist Donețk.

Potrivit Kievului, este vorba despre soldați din regimentul 331 al Diviziei 98 aeropurtate, care are baza în Rusia centrală. Soldații, care aveau asupra lor documente de identitate și arme, au declarat că au fost trimiși în regiunea rusă Rostov, aflată la frontiera cu regiunile ucrainene insurgente Donețk și Lugansk, și trimiși apoi pe teritoriul ucrainean, conform aceleiași surse.

UPDATE 00:45 – Petro Poroșenko a calificat negocierile de la Minsk drept „dificile și complicate”

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a apreciat marți seara că negocierile de la Minsk au fost „dificile și complicate”, relatează agenția rusă Itar-Tass, în pagina electronică

Potrivit Itar-Tass, președinții Ucrainei și Rusiei ar fi ajuns la un acord cu privire la consultări între serviciile de frontieră ale celor două state.

UPDATE 00:00 – Întrevederea dintre Putin și Poroșenko s-a încheiat după aproximativ două ore de discuții

Întrevederea bilaterală dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucrainean Petro Poroșenko s-a încheiat, după aproape două ore de discuții cu ușile închise, la Minsk, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția RIA Novosti.

„Întâlnirea s-a încheiat”, a afirmat Peskov, fără a comenta rezultatele acestei întrevederi.

Potrivit unor jurnaliști ai RIA Novosti, președintele ucrainean a părăsit Palatul Independenței, unde a avut loc întrevederea.

Surse din cadrul delegației ucrainene au declarat că Poroșenko s-a îndreptat după întâlnire spre Ambasada Ucrainei de la Minsk.

„O întrevedere bilaterală între președintele ucrainean, Petro Poroșenko, și președintele rus, Vladimir Putin, a început”, informează un comunicat oficial al Kievului.

Întrevederea a fost confirmată de Președinția Rusiei.

Întâlnirea are loc cu ocazia summitului regional de la Minsk, la care sunt prezenți inclusiv Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, comisarul UE al Energiei, Günther Oettinger, și comisarul UE al Comerțului, Karel De Gucht.

Președinții ucrainean și rus, Petro Poroșenko și Vladimir Putin, și-au strâns mâna marți, la Minsk, înainte de debutul unui summit regional care se anunță dificil, în condițiile în care luptele continuă în estul Ucrainei.

Acest summit, care se desfășoară în prezența unor lideri ai Uniunii Europene, este a doua întâlnire dintre președinții rus și ucrainean, după o scurtă întrevedere la 6 iunie în Franța, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Debarcării din Normandia.

Vladimir Putin și Petro Poroșenko se află la Minsk pentru un summit regional, la care vor participa și Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, comisarul UE al Energiei, Günther Oettinger, și comisarul UE al Comerțului, Karel De Gucht.

Sursa: mediafax.ro

Președinții Ucrainei și Rusiei, Petro Poroșenko și Vladimir Putin, au avut o întrevedere bilaterală cu ocazia summitului regional de la Minsk. Putin a declarat marți seara că Rusia va face totul pentru un proces de pace și pentru încetarea vărsării de sânge în Ucraina, iar Poroșenko a declarat miercuri că toate părțile, inclusiv Rusia, au susținut propunerile sale pentru încetarea confruntărilor în estul Ucrainei. UPDATE 02:51 Petro Poroșenko afirmă că toate părțile au susținut planul său de pace pentru estul Ucrainei Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat miercuri că toate părțile, inclusiv Rusia, au susținut propunerile sale pentru încetarea confruntărilor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: