Home » Invatamant » Până în 2016, necalificații vor trăi ca profesorii

Până în 2016, necalificații vor trăi ca profesorii

Veste bună pentru necalificați: până în 2016 vor avea același salariu net ca profesorii calificați. Guvernul României intenționează să crească valoarea salariului minim pe economie la suma de 1.100 de lei până în 2016. În același timp, nimeni de la nivel central nu vorbește nimic despre salariile din educație, astfel că sindicatele din domeniu sunt îngrijorate de modul în care se anunță viitorul educației.

În prezent, un debutant cu studii superioare primește 1.100 de lei (net 900 de lei), iar un profesor cu definitivat și cinci ani în sistem un salariu brut de 1.200 de lei.

„Nu sunt semnale că cei din guvern ar avea în calcul o majorare a salariilor în cazul personalului din educație, deși la nivel central se vehiculează ideea creșterii salariului minim la 1100 de lei”, ne-a declarat unul din liderii de sindicat vasluieni. (Bogdan RUSU)

Veste bună pentru necalificați: până în 2016 vor avea același salariu net ca profesorii calificați. Guvernul României intenționează să crească valoarea salariului minim pe economie la suma de 1.100 de lei până în 2016. În același timp, nimeni de la nivel central nu vorbește nimic despre salariile din educație, astfel că sindicatele din domeniu sunt îngrijorate de modul în care se anunță viitorul educației. În prezent, un debutant cu studii superioare primește 1.100 de lei (net 900 de lei), iar un profesor cu definitivat și cinci ani în sistem un salariu brut de 1.200 de lei. "Nu sunt semnale că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. 1100 brut (827 net) , atat are un profesor debutant(primii 2 ani).

%d blogeri au apreciat: