Home » Invatamant » Eliminat de la bac după ce a fost prins copiind în WC

Eliminat de la bac după ce a fost prins copiind în WC

Tânărul a fost prins de președintele comisiei în WC cu telefonul la ureche în timp ce nota, după dictare, pe o fițuică. El nu mai poate participa la examenul național de bacalaureat în următoarele două sesiuni. Tot ieri ar fi trebuit să susțină proba scrisă la matematică și Ana Maria Modiga, eleva care a intrat în travaliu, în prima sesiune de bac, și care a născut o fetiță. Matematica a fost singurul obiect, care a împiedicat-o pe Ana Maria să obțină diploma de bacalaureat, după sesiunea din vară. De data asta, deși s-a înscris la examen, ea nu s-a mai prezentat.

Daniela PORUMB

Unul dintre candidații care a susținut ieri examenul de bacalaureat la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad a fost eliminat după ce a încercat să copieze. El a fost prins în WC-ul liceului notând pe o bucată de hârtie ce i se dicta prin telefonul mobil.

În timpul probei scrise la matematică, după o oră în care a stat liniștit în bancă, băiatul a cerut să meargă la toaletă. A fost însoțit de profesoara supraveghetor până la ușa toaletei, dar pentru că tânărul nu mai ieșea, profesoara a chemat un profesor care să intre și să vadă ce s-a întâmplat. A făcut acest lucru chiar președintele Comisiei de bacalaureat – Virgil Bedicov – care l-a descoperit pe elev cu telefonul la ureche.

Încercarea tânărului de a-i păcăli pe profesori îl va costa scump. El va avea suficient timp să pună burta pe carte, deoarece nu mai are voie să participe la următoarele două sesiuni de bac. Mai grav, deși matematica a fost singura disciplină de bacalaureat la care a picat în vară, tentativa lui de fraudă de acum a dus și la anularea notelor la obiectele unde trecuse cu brio, așa încât va fi nevoit să-și dea bacalaureatul de la cap la coadă.

Tânăra care a născut în timpul bac-ului nu s-a prezentat

Tot ieri ar fi trebuit să susțină proba scrisă la matematică și Ana Maria Modiga, eleva care a intrat în travaliu, în prima sesiune de bac, și care a născut o fetiță. Matematica a fost singurul obiect, care a împiedicat-o pe Ana Maria să obțină diploma de bacalaureat, după sesiunea din vară. De data asta, deși s-a înscris la examen, ea nu s-a mai prezentat.

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, în fiecare sesiune are parte de câte o elevă însărcinată. Ieri, o tânără aflată în a opta lună de sarcină s-a prezentat plină de speranță că va trece de examenul maturității, chiar dacă era cu burta la gură. Din fericire, copilul nu a fost agitat și și-a lăsat mama să susțină examenul până la final.

La cea de-a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat – matematică și istorie, funcție de profil – s-au înscris 652 de elevi. Dintre aceștia, 136 au ales să nu se prezinte. Nici cei care au rămas n-au prea avut motive de bucurie. Se pare că matematica le-a dat mari bătai de cap, căci majoritatea au părăsit sălile de examen după numai o oră și jumătate, deși aveau la dispoziție trei ore.

„Au fost foarte grele subiectele, aveam niște progresii de rezolvat. Am reușit să rezolv exercițiile de la subiectu I și o parte din cele de la subiectu II”, ne-a spus o elevă.

Tânărul a fost prins de președintele comisiei în WC cu telefonul la ureche în timp ce nota, după dictare, pe o fițuică. El nu mai poate participa la examenul național de bacalaureat în următoarele două sesiuni. Tot ieri ar fi trebuit să susțină proba scrisă la matematică și Ana Maria Modiga, eleva care a intrat în travaliu, în prima sesiune de bac, și care a născut o fetiță. Matematica a fost singurul obiect, care a împiedicat-o pe Ana Maria să obțină diploma de bacalaureat, după sesiunea din vară. De data asta, deși s-a înscris la examen, ea nu s-a mai…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: