Home » Social » Pensionarii vasluieni, supărați foc!

Pensionarii vasluieni, supărați foc!

Se apropie 1 octombrie, zi în vcare se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, iar membrii organizațiilor și asocialțiile de pensionari din județul Vaslui sunt tare necăjiți că mulți primari nu îi pot sprijini, așa cum și-ar dori, în serbarea aceste zile. Pensionarii spun că nu vor numaidecât chiohanuri cu mici, bere și maneliști, ci măcar o felicitare și o strângere de mână. Adică dacă tot nu sunt bani de dănțuială, măcar să-i bage cineva în seamă…

Alexandru CROITORU

Mare supărare pe capul organizațiilor și asocialțiilor de pensionari din județul Vaslui. Se apropie 1 octombrie, zi în care se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstince, iar unii primari din comunele vasluiene nu și-au arătat disponibilitatea de a sărbători această zi, așa cum se cuvine. Din păcate, problemele financiare în care se zbat majoritatea primăriilor din județ îi împiedică pe edilii să aloce fonduri fonduri.

Această zi se sărbătorește de puțini ani, prima ediție având loc în 2006. De atunci, ziua de 1 octombrie a devenit o tradiție și în județul Vaslui numai că, din păcate, au venit vremuri grele. Astăzi, multe din primăriile din județul Vaslui se zbat în sărăcie, cu fonduri la limita funcționării instituției, fără bani de investiții. Ca să nu mai vorbim de investiții în drumuri comunale, care încă mai au nevoie de munți de piatră pentru a deveni practicabile, școli care au nevoie de reparații sau chiar de cu clădiri noi și sigure. Există comune peste care au venit inundațiile care au distrus drumuri, poduri, podețe.

“Mulți primari ne-au spus că nu vor face această sărbătoare, pentru că nu au bani. Noi nu dorim chiolhanuri cu maneliști și grătare. Dorim doar să marcăm această zi cu o felicitare făcută la imprimantă, dacă mai mult nu se poate și o strângere de mână din partea autorităților. Primăriile cu prestigiu din județ, cea de la Vaslui, Bârlad și HușI au făcut și fac, în continuare, ceva de prestigiu pentru a marca ziua de 1 octombrie și sperăm ca și celelalte primării din județ să nu treacă cu vederea această zi”, a spus Alexandru Porumb, președintele Consiliului Județean al Pensionarilor Vaslui.

Se apropie 1 octombrie, zi în vcare se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, iar membrii organizațiilor și asocialțiile de pensionari din județul Vaslui sunt tare necăjiți că mulți primari nu îi pot sprijini, așa cum și-ar dori, în serbarea aceste zile. Pensionarii spun că nu vor numaidecât chiohanuri cu mici, bere și maneliști, ci măcar o felicitare și o strângere de mână. Adică dacă tot nu sunt bani de dănțuială, măcar să-i bage cineva în seamă... Alexandru CROITORU Mare supărare pe capul organizațiilor și asocialțiilor de pensionari din județul Vaslui. Se apropie 1 octombrie, zi în care se sărbătorește…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: