Home » Social » Poftiți la reduceri!

Poftiți la reduceri!

Conform tradiției, la sfârșitul lunii august se dă startul reducerilor la articolele specifice pentru sezonul de vară. Fie că e vorba de haine, sandale, accesorii sau produse cosmetice, în luna august pot fi achiziționate cel puțin la jumătate de preț.

S-au aliniat acestei tradiții mondiale, chiar și comercianții bârlădeni. Ani buni, ei au fost reticenți la moda reducerilor, însă, recent, o bună parte a dat startul ofertelor speciale la marfa de vară. Vitrinele sunt pline de afișe care anunță reduceri la produsele de sezon. Bârlădenii pot profita de ieftiniri cuprinse între 20% și 75%. În această perioadă comercianții bârlădeni apelează la diverse strategii pentru a-și convinge clienții să cumpere. Astfel, vin cu oferte de genul două produse la preț de unul sau două plus una gratis. Aceste oferte nu fac decât să ia ochii clienților, dar totodată și banii din buzunare.

Așadar, bârlădenii își pot cumpăra la preț redus hainele și încălțămintea la care au visat până acum, însă pentru care nu au avut destui bani. Dorința de a-și cumpăra produsele preferate cu o reducere de preț îi face pe mulți bârlădeni să intre în magazine, să probeze și apoi să achiziționeze.

Cuprinși de febra cumpărăturilor

Deși, nu au venituri foarte mari, o parte dn bârlădeni sunt prezenți în magazine, când vine vorba de reduceri. Din magazin în magazin, femei sau bărbați, toți potențiali clienți aleargă precum furnicile, căutând cea mai ieftină haină sau cele mai ieftine încălțări.

Deși, sunt mulți care vânează prețul cel mai redus, comercianții bârlădeni se plâng că majoritatea celor care le trec pragul, probează, dar totuși la final nu cumpără.

reduceri„Avem reduceri mari la produsele specifice pentru sezonul de vară. Lumea cumpără, dar nu ca în alți ani când magazinul era plin. Acum că se apropie începerea școlii, sperăm să avem mai mulți clienți” ne-a declarat un comerciant din Bârlad.

Sportul acesta, al cumpărăturilor, este, fără îndoială unul care atrage de la adolescenți până la persoane trecute de prima tinerețe. Îmbrăcați lejer, cu teniși sau tocuri, ei aleargă prin magazine pentru a prinde oferta cea mai bună.

”Mi-am cumpărat o pereche de sandale pe care am văzut-o de ceva vreme, însă nu am avut bani să le cumpăr. Acum că s-a redus prețul, am reușit să mi le cumpăr”ne-a declarat o bârlădeancă.

” Mi-am cumpărat o pereche de blugi la 35 de lei, iar înainte de reduceri erau 80 de lei. Am avut noroc să găsesc și mărimea mea” a mai spus o altă bârlădeancă.

Așa se face că, în perioada reducerilor, neținând cont de criză sau sfidând-o, bârlădenii își achiziționează haine, încălțări pe care le vor folosi peste un an.

Dacă o parte din bârlădeni pleacă din magazine cu sacoșele încărcate, la polul opus sunt cei care sunt nemulțumiți, care nu au mai găsit produsele dorite. În această perioadă stocurile se epuizează foarte repede, mai ales că magazinele bârlădene sunt vizitate și de locuitorii din zonele limitrofe. În schimb de cele mai multe ori cei care vânează prețurile reduse, se plâng că de obicei se aplică reduceri mai mari la produsele unde magazinele mai au disponibilă doar câte o mărime.

În anumite magazine, se găsesc coșuri pline de haine aruncate una peste alta, în care, cu multă răbdare și atenție, bârlădenii își pot găsi pantaloni la numai 15 lei sau bluze la 10 lei. Dar aici prea puțini se îmbulzesc, pentru că, deși prețurile sunt mai mici, măsura hainelor sau modelul este mai greu de observat decât în cazul celor frumos aranjate pe umerașe, dar care se vând la un preț mai mare.

„Am găsit o pereche de sandale, la 15 lei, dar nu pot să mi le cumpăr, pentru că nu au mărimea care îmi trebuie mie” ne-a declarat Andreea. (Daniela PORUMB)

Conform tradiției, la sfârșitul lunii august se dă startul reducerilor la articolele specifice pentru sezonul de vară. Fie că e vorba de haine, sandale, accesorii sau produse cosmetice, în luna august pot fi achiziționate cel puțin la jumătate de preț. S-au aliniat acestei tradiții mondiale, chiar și comercianții bârlădeni. Ani buni, ei au fost reticenți la moda reducerilor, însă, recent, o bună parte a dat startul ofertelor speciale la marfa de vară. Vitrinele sunt pline de afișe care anunță reduceri la produsele de sezon. Bârlădenii pot profita de ieftiniri cuprinse între 20% și 75%. În această perioadă comercianții bârlădeni apelează…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: