Home » Business » Noul ministru al Economiei din Franta: Saptamana de lucru de 35 ore trebuie schimbata

Noul ministru al Economiei din Franta: Saptamana de lucru de 35 ore trebuie schimbata

Noul ministru al Economiei din Franta s-a declarat in favoarea schimbarii duratei saptamanii de lucru, in prezent de 35 de ore. Emmanuel Macron a sugerat ca firmele ar trebui sa aiba o mai mare autonomie in stabilirea programului de munca al angajatilor.

Intr-un interviu pentru revista franceza Le Point, Macron a spus ca saptamana de munca ar putea fi modificata, cu acordul sindicatelor si al angajatilor, potrivit CNBC.

O asemenea masura ar ajuta Franta sa iasa din”capcana acumularii drepturilor angajatilor in defavoarea celor fara un loc de munca”.

In replica, liderul sindicatului francez Confederatia Democrata a Muncii, Laurent Berger, a declarat ca Macron „a facut o greseala” sugerand modificarea programului de lucru:  „Nici nu se pune problema. Subiectul este inchis”.

Pe de alta parte, presedintele subsidiarei agentiei internationale de recrutare Manpower, Alain Roumilhac, s-a declarat in favoarea unei mai mari libertati de miscare a companiilor franceze, spunand ca spera ca Macron sa fie „omul potrivit” pentru a conduce Ministerul Economiei.

Politicile economice sustinute de presedintele Francois Hollande au fost atacate de catre unii oficiali, dupa ce rata somajului a atins un nou record in iulie. Datele Ministerului Muncii publicate miercuri arata ca numarul somerilor a crescut cu 26.000 luna trecuta, la peste 3,42 milioane persoane.

Introdusa de guvernul socialist in 2000, saptamana de lucru de 35 de ore a fost intens criticata de catre comunitatile internationale si de mediul de afaceri local.

Sursa: incont.ro

Noul ministru al Economiei din Franta s-a declarat in favoarea schimbarii duratei saptamanii de lucru, in prezent de 35 de ore. Emmanuel Macron a sugerat ca firmele ar trebui sa aiba o mai mare autonomie in stabilirea programului de munca al angajatilor. Intr-un interviu pentru revista franceza Le Point, Macron a spus ca saptamana de munca ar putea fi modificata, cu acordul sindicatelor si al angajatilor, potrivit CNBC. O asemenea masura ar ajuta Franta sa iasa din"capcana acumularii drepturilor angajatilor in defavoarea celor fara un loc de munca". In replica, liderul sindicatului francez Confederatia Democrata a Muncii, Laurent Berger, a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: