Home » Administratie » Autogara Bârlad a fost vândută

Autogara Bârlad a fost vândută

Vechiul proprietar a pierdut un obiectiv evaluat la 2 milioane de lei pentru neplata unei datorii de 15.000 de lei.

După două licitații eșuate, Autogara Bârlad a fost, în sfârșit, vândută. Noul proprietar este SC Vertrantis SRL Bârlad, firmă ce deține mai multe mijloace de transport de persoane cu care operează curse regulate județene și interjudețene. La licitația organizată pe 25 septembrie, au participat trei firme și, în urma licitării, a câștigat SC Vertrantis, care a oferit 840.000 de lei. Reamintim că la primele licitație, la care nu s-a prezentat niciun cumpărător, prețul de pornire a fost de 2.000.000 de lei.

Pentru că nu au existat vicii de procedură, contestațiile ce pot fi făcute în 15 zile nu vor da bătăi de cap câștigătorului licitației. Astfel, Vertrantis va intra în posesia clădirii autogării cu o suprafață de 600 mp, a peroanelor și a altor dependințe cu o suprafață totală de 3.200 mp.

Vasile Tonița, administratorul firmei SC Vertrantis SRL, a declarat că autogara va avea în viitorul apropiat un aspect mai mult decât rezonabil. „Încercăm să ne implicăm, să ne punem imaginația la încercare și să transformăm această clădire într-o autogară europeană. În acest fel, și călătorii vor fi mulțumiți, dar vom reda zonei un aspect civilizat, mai ales că se află chiar lângă poarta de intrare în oraș”, a mai spus Vasile Tonița.

Autogara Bârlad a fost scoasă la vânzare în urma unei hotărâri judecătorești de executare silită, hotărâre obținută de SC Aquavas SA care are de recuperat de la SC Autotrans SA, fostul proprietar, o datorie de 15.000 de lei pentru serviciile de canalizare apă pluvială. (Mihaela NICULESCU)

Vechiul proprietar a pierdut un obiectiv evaluat la 2 milioane de lei pentru neplata unei datorii de 15.000 de lei. După două licitații eșuate, Autogara Bârlad a fost, în sfârșit, vândută. Noul proprietar este SC Vertrantis SRL Bârlad, firmă ce deține mai multe mijloace de transport de persoane cu care operează curse regulate județene și interjudețene. La licitația organizată pe 25 septembrie, au participat trei firme și, în urma licitării, a câștigat SC Vertrantis, care a oferit 840.000 de lei. Reamintim că la primele licitație, la care nu s-a prezentat niciun cumpărător, prețul de pornire a fost de 2.000.000 de…

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 1 votes)

About Mihai Vasile