Home » Sanatate » Centrele de permanență: mulți bani investiți, eficiență zero

Centrele de permanență: mulți bani investiți, eficiență zero

Pensionarii vasluieni sunt nemulțumiți de modul de funcționare al celor 11 centre de permanență din județ. Ei spun că medicii nu respectă programul afișat și că de multe ori ușile centrelor sunt închise. Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a anunțat că va verifica cele sesizate.

George VARZARI

Ieri, la Prefectura Vaslui a avut loc ședința Comisiei de dialog social cu persoanele vârstnice. Tema principală a discuției a reprezentat-o lipsa de eficiență a centrelor de permanență din județ.

Conform normativelor, aceste centre ar trebui să funcționeze în afara programului de activitate al cabinetului de medicină de familie, să aibă un medic de gardă permanent. În județul Vaslui se află 11 centre de permanență, urmând ca alte două să se construiască în zona Vasluiului, respectiv zona Bârladului.

Pensionarii s-au plâns, în cadrul întâlnirii de ieri, că de multe ori medicii din centrele de permanență nu sunt la program. În cele mai fericite cazuri în absența medicului poate fi găsit un cadru cu pregătire sanitară medie, însă nu puține au fost situațiile în care lumea a tras în zadar de ușile ferecate.

De multe ori, oficialii locali ai Sănătății îi scuză pe medicii absenți din centrele pe permanență cu gradul scăzut de adresabilitate. E drept că în multe cazuri oamenii preferă să cheme direct ambulanța, însă nici serviciile care intră în atribuțiile acestor centre de permanență nu au fost suficient promovate, așa cum au semnalat, ieri, reprezentanții pensionarilor. Apoi, lipsa de adresabilitate nu este o scuză pentru absența nejustificată a medicului dintr-un punct decontat.

Președintele CJAS Vaslui, Simona Polak, prezentă la acțiunea de ieri, a menționat că există în jur de 80, până la 100 de cazuri rezolvate în centrele de permanență pe lună și că gradul scăzut de eficiență poate fi dat și de faptul că medicii de gardă nu pot face decât un consult, fără a putea fi eliberate rețete compensate.

Simona Polak a promis că va efectua, împreună cu cei de la Direcția de Sănătate Publică Vaslui, o serie de verificări cu privire la sesizările pensionarilor și că în funcție de rezultate, se vor lua măsurile care se impun.

Pensionarii vasluieni sunt nemulțumiți de modul de funcționare al celor 11 centre de permanență din județ. Ei spun că medicii nu respectă programul afișat și că de multe ori ușile centrelor sunt închise. Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a anunțat că va verifica cele sesizate. George VARZARI Ieri, la Prefectura Vaslui a avut loc ședința Comisiei de dialog social cu persoanele vârstnice. Tema principală a discuției a reprezentat-o lipsa de eficiență a centrelor de permanență din județ. Conform normativelor, aceste centre ar trebui să funcționeze în afara programului de activitate al cabinetului de medicină de familie,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Da parca nu putea sa faca controale , ca nu-i permitea legea.

%d blogeri au apreciat: