Home » Sanatate » Cu păduchi la școală

Cu păduchi la școală

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au centralizat datele prezentate de medicii din cabinetele școlare din teritoriu după controalele epidemiologice iar cifrele pun în evidență gradul scăzut de educație sanitară în mediul rural.

Au fost examinați 60.237 de copii de ciclu preșcolar, primar, gimnazial, precum și liceal din totalul de 78.885 încriși și au fost descoperite 188 de cazuri de angină, 207 de pediculoză (păduchi) și 38 de micoză. Fiecare copil depistat cu pediculoză a primit gratuit soluții deparazitare pentru el și familie. După efectuarea recontrolului au rămas în evidență 88 de cazuri de copii cu păduchi. (R.N.)

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au centralizat datele prezentate de medicii din cabinetele școlare din teritoriu după controalele epidemiologice iar cifrele pun în evidență gradul scăzut de educație sanitară în mediul rural. Au fost examinați 60.237 de copii de ciclu preșcolar, primar, gimnazial, precum și liceal din totalul de 78.885 încriși și au fost descoperite 188 de cazuri de angină, 207 de pediculoză (păduchi) și 38 de micoză. Fiecare copil depistat cu pediculoză a primit gratuit soluții deparazitare pentru el și familie. După efectuarea recontrolului au rămas în evidență 88 de cazuri de copii cu păduchi. (R.N.)

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: